Ένας Έλληνας στην κορυφή της MAPFRE ASISTENCIA

NIKOΣ ΑΝΤΙΜΗΣΑΡΗΣ, Γενικός Δ/ντής της MAPFRE ASISTENCIA
Με την ευκαιρία του 54ου Συνεδρίου της P.I.A.. (της διεθνούς ενώσεως των ασφαλιστικών περιοδικών), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και να μιλήσουμε με τον  Έλληνα Γενικό Δ/ντή της MAPFRE ASISTENCIA –η οποία ήταν και ο αποκλειστικός χορηγός του συνεδρίου μας.

Ο Νίκος Αντιμησάρης είναι 39 χρονών, παντρεμένος, με δύο παιδιά, έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο) και αγαπά το μπάσκετ, με το οποίο ασχολείται σε εβδομαδιαία βάση.
Aνέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Δ/ντή της MAPFRE ASISTENCIA στις 23 Φεβρουαρίου 2006, έχοντας συγκεντρώσει πλούσια και πολύτιμη διευθυντική εμπειρία καθ’ όλη την περίοδο συνεργασίας του με την εταιρία. 
Από το 1994 έως και το 2001, διετέλεσε Γενικός Δ/ντής της ελληνικής θυγατρικής της MAPFRE ASISTENCIA,, της EUROSOS ASSISTANCE. Το διάστημα εκείνο, ασχολήθηκε με την ίδρυση, στελέχωση και οργάνωση της εταιρίας, ενώ ήταν αυτός που εισήγαγε την «Αντασφάλιση Βοηθείας», μια εντελώς άγνωστη έννοια έως τότε για τον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο. 
Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στα κεντρικά της MAPFRE ASISTENCIA στη Μαδρίτη, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Περιφερειακού Δ/ντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής έως και το 2004, οπότε ορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα εκείνης της περιόδου ήταν η ραγδαία άνοδος της διεθνούς παρουσίας της εταιρίας, μέσω επεκτάσεων σε νέες χώρες –όπως Ουγγαρία και Ιταλία– και έντονης συμμετοχής στην εξαγορά νέων εταιριών. Αυτές οι κινήσεις ώθησαν την εταιρία να αυξήσει την γκάμα των προϊόντων Ειδικών Κινδύνων, ειδικότερα το προϊόν MAPFRE WARRANTY (εγγύηση μηχανικής βλάβης για μεταχειρισμένα οχήματα) και την ασφάλιση GAP (Guaranteed Asset Protection). 
Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για την παρουσία της MAPFRE ASISTENCIA τόσο στον κόσμο όσο και στη χώρα μας, για τα προϊόντα της και όλα όσα την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.