Διάκριση της Ιnteramerican στα «World Finance Insurance Awards 2014

308

Και φέτος, η Ιnteramerican στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων αναδείχθηκε σε κορυφαία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία από το παγκοσμίου βεληνεκούς, έγκριτο περιοδικό World Finance. Πρόκειται για την τέταρτη σε συνέχεια διάκριση της Ιnteramerican στο πλαίσιο του αναγνωρισμένου, διεθνούς ετήσιου θεσμού «World Finance Insurance Awards». Ο θεσμός διακρίνει στις βραβευόμενες εταιρείες την ανταπόκρισή τους στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαμόρφωση των επίκαιρων τάσεων της αγοράς. Ο ισχυρός ισολογισμός και η φερεγγυότητα, η διαχείριση των κινδύνων και η καινοτομία αποτελούν βασικά κριτήρια πρόκρισης και βράβευσης των εταιρειών.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχόμαστε αυτή την αναγνώριση της Ιnteramerican στους κλάδους κατά ζημιών, όπου το ασφαλιστικό αντικείμενο είναι ευρύ και πολύπλοκο. Στην εταιρεία μας έχουμε επιτύχει την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης, με δυναμική αξιοποίηση της τεχνολογίας και πλουραλισμό στους τρόπους προώθησης των προϊόντων μας, προς όφελος των πελατών μας» επισημαίνει σχετικά ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. Τους δρόμους που ανοίγει η εταιρεία στην αγορά των γενικών κλάδων υπογραμμίζει, εξάλλου, ο κ. Γιώργος Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Εργασιών, τονίζοντας: «Σε αυτή την δύσκολη περίοδο κρίνονται η επάρκεια, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια καθώς και οι νεωτερισμοί που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στην ιδιωτική ασφάλιση και η Ιnteramerican συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η κορυφαία ανά χώρα εταιρεία αναδεικνύεται με αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο πραγματοποιείται ανοικτή ψηφοφορία από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού, κατά την οποία μπορούν να ψηφιστούν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αντίστοιχη χώρα, με τεχνική παρακολούθηση της διαδικασίας ώστε να αποφευχθούν αντιγραφές. Κατά το δεύτερο στάδιο, στο οποίο προκρίνονται οι τρεις εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ανά χώρα, η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ειδική κριτική επιτροπή στη βάση απαντήσεων από τις εταιρείες σε κρίσιμες ερωτήσεις για στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από κατά τόπους έγκυρους και αξιόπιστους φορείς. Το περιοδικό «World Finance» εκδίδεται κάθε δίμηνο από την World News Media, που εδρεύει στο Λονδίνο. Θεματικά, αναφέρεται στις κεφαλαιαγορές, το risk management, τις ασφάλειες, το εμπόριο, την τεχνολογία και ευρύτερα την οικονομία.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για ασφαλίσεις περιβαλλοντικής και αστικής ευθύνης, για τους συνεργάτες της Ιnteramerican
Επόμενο άρθροΜικρότερες οι απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2014