Εθνική Ασφαλιστική, Επιθεώρηση Δημήτρη Κελεσίδη

668

 

Τα 30 χρόνια της εξαιρετικά επιτυχημένες διαδρομής του στην ασφαλιστική αγορά γιόρτασε στις 20 Φεβρουαρίου ο κ. Δημήτρης Κελεσίδης, στο LIVE – RESTO 50-50 Αστέρια Γλυφάδας. 

Η εκδήλωση που οργάνωσε ήταν ανάλογη της στιγμής, φορτισμένη από συναισθήματα συγκίνησης, ικανοποίησης, χαράς και αισιοδοξίας. Μιλώντας στους συνεργάτες του και στα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής, που τον τίμησαν με την παρουσία τους, δήλωσε «μέρος του σώματος» της Εταιρείας, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο ξεκίνημά του, το 1981. 

Είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος, η Εθνική Ασφαλιστική συμπληρώνει 120 χρόνια ζωής. Εγώ, όπως είδατε, 30. Είμαι το ένα τέταρτο της ζωής της. Είμαι μέρος του σώματός της.
Όταν ξεκίνησα, τέλη του 1981, την ασφαλιστική μου σταδιοδρομία, ένιωσα δέος που ενσωματώθηκα σε μια Εταιρεία με ένα ένδοξο παρελθόν 90 ετών. Τότε ήταν που αυτή η Εταιρεία είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη και στον κλάδο ζωής. Πίστεψα σ’ αυτήν, ότι θα είναι αρωγός σε όλες μου τις προσπάθειες, και εντάξει απέναντι σ’ εμένα και στους συνανθρώπους μου. Γεγονός που σας εγγυώμαι απόλυτα ότι ισχύει εδώ και 30 χρόνια.
Μ’ αυτή τη φιλοσοφία γαλουχήθηκα, αυτή τη φιλοσοφία μεταλαμπάδευσα, αυτήν καλλιεργώ εγώ και οι συνεργάτες μου».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους «άξιους συνεργάτες» που δημιούργησε, οι οποίοι ακολούθησαν τη δική του επιτυχημένη πορεία. Οδηγός σ’ αυτή τη διαδρομή, όπως τόνισε ο κ. Κελεσίδης, ήταν πάντα η αγάπη για το συνάνθρωπο. 

Συνδέοντας τα επιτεύγματα του παρελθόντος, με τα δεδομένα του παρόντος και τις ανάγκες του μέλλοντος, περιέγραψε με λιτό και περιεκτικό τρόπο τις προτεραιότητες και τους στόχους του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δημιούργησα ένα δικό μου μονοπάτι, που έχει να κάνει με την αγάπη για το συνάνθρωπό μας.
Δημιούργησα ένα μαγαζί-μπουτίκ, από συνεργάτες και πελάτες.
Τώρα, έχουμε ένα όραμα που είμαστε όλοι σύμφωνοι: να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά των εξειδικευμένων ασφαλιστικών συμβούλων. Έτσι θα πορευτούμε, με ιδιαίτερη όμως γνώση και επιμόρφωση. Βασικά μας στοιχεία και με το συστατικό που έχουμε τόσα χρόνια, την αγάπη για τους συνανθρώπους μας, τώρα που περισσότερο από ποτέ έχουν την ανάγκη μας.
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους, προωθώντας την οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια, σε εθνικό και προσωπικό επίπεδο. 
Είμαστε θεσμικός επενδυτής, παρέχοντας σωστή διαχείριση κεφαλαίων. 
Διευκολύνουμε τους τραπεζικούς δανειστές, με την εξασφάλιση των δανειοληπτών.
Ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη, μετριάζοντας ακόμη και εξαλείφοντας την οικονομική ατυχία.
Μειώνουμε την επιβάρυνση του κρατικού συστήματος πρόνοιας από θανάτους, αναπηρίες, υγεία, σύνταξη.
Εξυπηρετούμε, συν τοις άλλοις, καθ’ ολοκληρία τα νοικοκυριά (σπίτια, περιεχόμενα αυτών, αυτοκίνητα). Επιπλέον, θα επιμορφώνουμε το κοινωνικό σύνολο με την ανάγκη της ασφάλισης, προσφέροντας απλόχερα αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα: την πρόληψη όχι τη θεραπεία.
Έτσι, λοιπόν, προσανατολισμένοι, υποσχόμαστε ότι η ανατολή του 31ου επαγγελματικού μου χρόνου, εδραιώνοντας αυτή την μπουτίκ που έχουμε δημιουργήσει, θα την κάνουμε να είναι δακτυλοδεικτούμενη. Θα την κάνουμε να είναι το σημείο αναφοράς σε όλη την ασφαλιστική βιομηχανία».

Βραβευθέντες Επιθεώρησης Δ. Κελεσίδη
Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι 2011: 
Σοφία Ευθυμίου (10η), Διονύσιος Βοζίκης, (9ος), Ιωάννης Κοντάκης (8ος), Έλενα Παπαδάκου (7η), Φεβρωνία Ραχιώτη (6η), Αθανασία Διακάτου (5η), Ειρήνη Θεοχαράκη (4η), Γεωργία Λάμπρογλου (3η), Σπυρίδων Σκλάβος (2ος), Μαρία Σκοπελίτου (1η).
1ος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γενικών Κλάδων: Αντώνης Γεροντίδης.
1ος Unit Manager 2011 – Καθαρή Παραγωγή: Ιωάννης Μάντζος.
1η Unit Manager 2011 – Παραδόσεις: Δήμητρα Βουρβαχάκη.
1η Agency Manager 2011: Βασιλεία Κελεσίδη.
Χαρτοφυλάκιο: Μαίρη Βαρβαλούκα (1η), Μαρία Σκοπελίτου (2η), Γεωργία Λάμπρογλου (3η).

Προηγούμενο άρθροAXA Συνέδριο Πωλήσεων 2012
Επόμενο άρθροEFG Eurolife: Ηλεκτρονική δημοσκόπηση