Ηθική και Χρήμα συνδυάζονται;

316
Απαντά η Miranda Sorgente, συγγραφέας του βιβλίου «Love Management – Το σημάδι από το πέρασμά σου στο χρόνο»

συνέντευξη στη Νατάσα Ρουχωτά

Περίμενα να συναντήσω μια νευρώδη και νευρική κυρία, απ’ αυτές που δεν έχουν ποτέ καιρό για χαλαρή κουβέντα, για ένα χαμόγελο εκτός προγράμματος, για μια ζεστή χειρονομία που δεν αποφέρει κάποιο άμεσο όφελος.
Κάπως έτσι φαντάζεται κανείς τις επιτυχημένες Βορειοευρωπαίες κυρίες, που ξέρουν να καθηλώνουν τους μάνατζερς και να τους πείθουν για τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσουν.
Κάθε άλλο…! 
Η Μιράντα Σορτζέντε, το νέο, λαμπρό αστέρι στο διεθνή χώρο της εκπαίδευσης των μάνατζερς, εμπνεύστρια της φιλοσοφίας Love Management και συγγραφέας του σχετικού, ομώνυμου βιβλίου, είναι μια όμορφη νέα γυναίκα, που αποπνέει ζεστασιά και ηρεμία. Είναι μια καστανή, λεπτή και απίστευτα ευλύγιστη γυναίκα, με τεράστια πράσινα μάτια.
Μιλάει σε χαμηλούς τόνους, σε κοιτάει στα μάτια και ακούει με ενδιαφέρον αυτά που της λες, χωρίς να βιάζεται να φτάσει σε αυτό που η ίδια έχει στο μυαλό της.
Σου δίνει πάντα την εντύπωση ότι έχει ατελείωτο χρόνο στη διάθεσή της, δηλαδή στη διάθεσή σου, ενώ το γεγονός ότι φτάνει εξαιρετικά ακριβής στα ραντεβού της φανερώνει ότι η σχέση της με το ρολόι είναι αρμονικότατη.
Έχω ακούσει ότι τα σεμινάριά της συμπεριλαμβάνουν άσκηση, διαλογισμό, χαλάρωση αλλά και ασκήσεις πειθαρχίας, ότι ενδιαφέρεται για τη φυσική κατάσταση του κάθε συμμετέχοντα και ότι αυτές οι “ανορθόδοξες” μέθοδοι που χρησιμοποιεί στη δουλειά της ως εκπαιδεύτρια –και που φυσικά, κοστίζουν στην εταιρία ή στην επιχείρηση που αποφασίζει να τις ακολουθήσει– απογειώνουν, στην κυριολεξία, την αποδοτικότητα των πελατών της.

Τη συναντώ σε ένα ολάνθιστο και καταπράσινο πάρκο και αποφασίζουμε, από κοινού, να αποφύγουμε τα συνηθισμένα μπαρ ή ρεστοράν, και να μιλήσουμε καθισμένες σ’ ένα παγκάκι του πάρκου, με τη συναυλία των πουλιών να συντροφεύουν την κουβέντα μας.
Η Μιράντα, που σήμερα είναι ντυμένη με ένα πολύ κομψό αθλητικό σύνολο σε καφέ χρώμα και σνίκερς, σχολιάζει την ομορφιά της φύσης και την εσωτερική ισορροπία που απορρέει απ’ αυτήν.
Μου εξηγεί ότι αναζητά μέρη σαν αυτό το μεγάλο, φυσικό πάρκο για τα σεμινάριά της, μια που η επαφή με ένα τέτοιο περιβάλλον προδιαθέτει το νου και το σώμα για θετικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της δουλειάς και για την υιοθέτηση άλλου είδους προσέγγισής της, ηθική και ποιοτική συγχρόνως.
Από τα λίγα πράγματα που ξέρω, είναι ότι δεν της αρέσει να μιλάει απλά για ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αλλά για μια πραγματική φιλοσοφία που, όταν γίνει τρόπος ζωής, βοηθάει τον επιχειρηματία να βελτιώσει τα αποτελέσματά του και να φτάσει σε αφάνταστα ύψη. Εξάλλου, από την εταιρία της, την 
EXCETRA S.r.l., η οποία προσφέρει Business Coaching σε τοπ μάνατζερς, παρέχονται ακριβώς προγράμματα που έχει δημιουργήσει η ίδια, εστιάζοντας στο Love Μanagement. μια νέα άποψη, που φέρνει στο κέντρο της προσοχής του επιχειρηματία τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τον ίδιο του τον εαυτό, τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τους συνεργάτες του, τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για την κοινωνία.
Πελάτες της κυρίας Σορτζέντε; Οι μάνατζερς της FIAT, της SIEMENS, της BARKLAY’S, της Λαϊκής Τράπεζας του Μιλάνου, για να αναφέρουμε μερικούς απ’ αυτούς.  
Στην εταιρία της, μεγάλη επιτυχία έχει σημειώσει και το Executives Net Growing Club, ένα πραγματικό κλαμπ “των καλύτερων”, των μάνατζερς και των επιχειρηματιών, δηλαδή, που μεριμνούν για να βελτιώσουν τις επαγγελματικές ικανότητές τους, μέσω της επαφής, της ανταλλαγής απόψεων και του παραδείγματος των πιο επιτυχημένων.
Αυτό όμως που κάνει τη φιλοσοφία και τις μεθόδους της Μιράντα Σορτζέντε πραγματικά μοναδικές και πρωτότυπες, είναι η βασική, θεμελιώδης, αποδεδειγμένη άποψη, ότι ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ και κέρδος μπορούν να συμβαδίσουν κάλλιστα και να οδηγήσουν σε προσωπικές και σε συλλογικές επιτυχίες.
«Πολύς κόσμος νομίζει ότι ηθική και χρήμα δεν συμβιβάζονται. Εγώ τους αποδεικνύω, με ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων και εταιριών, ότι αυτό δεν είναι αλήθεια», μου εξηγεί η Μιράντα.
«Βέβαια, δεν πρόκειται για την πλειοψηφία των επιχειρηματιών, ίσως όχι ακόμα, αλλά μερικές φορές πιστεύουμε ότι το κακό είναι πιο διαδεδομένο απ’ ό,τι πραγματικά συμβαίνει.
Στο executives net-growing club, οι επιχειρηματίες που πιστεύουν σ’ αυτές τις ηθικές αξίες, έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν και άλλους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα που βρίσκονται στην κορυφή του κλάδου τους. Από κοινού, και πάντα με τον ίδιο γνώμονα, σχεδιάζουν τον τρόπο να ανέβουν όλο και ψηλότερα. Ας μην ξεχνάμε κι αυτό που έχει πει ο Anthony Robbins: “τα άτομα με τα οποία περνάς τον καιρό σου καθορίζουν αυτό που θα γίνεις, στο μέλλον”», συνεχίζει η Μιράντα, που ασχολείται με training και coaching από το 1997.
Μετά απο ένα πτυχίο στα Οικονομικά, συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτιση στο Dale Carnegie Training της Νέας έόρκης και αποφάσισε να ιδρύσει μια εταιρία που να ασχολείται με το business coaching και consulting επιχειρήσεων.
Τα προγράμματά της, Μηχανική Επιδόσεων και Love Management, είναι αποκλειστικά δική της επινόηση. Το τελευταίο, μάλιστα, έγινε και βιβλίο, που παρουσιάσθηκε με έναν πρωτότυπο, εναλλακτικό τρόπο σε θέατρο του Μιλάνου, μπροστά σε 600 θεατές. Ήχοι, χρώμα, διαλογισμός και ασκήσεις γιόγκα επί σκηνής (πρακτική στην οποία ειδικεύεται η ίδια η Σορτζέντε) συντρόφευσαν το βιβλίο και τους υποστηρικτές του, σε ένα γοητευτικό χάπενινγκ έκθεσης και γνωρι-μίας (βλ. στις επόμενες σελίδες χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα).
«Ποιοι είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές σου; Οι άνδρες ή οι γυναίκες; Οι νεότεροι ή οι πιο έμπειροι επιχειρηματίες;», τη ρωτάμε.
«Δεν ξέρω αν πραγματικά μπορώ να κάνω έναν τέτοιο διαχωρισμό. Σίγουρα, πάντως, οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές, περισσότερο διατεθειμένες να αναλάβουν τη φροντίδα των γύρω τους. 
Πιστεύω ότι η γυναίκα επιχειρηματίας μπορεί να αποδειχθεί πιο έξυπνη από τους άνδρες συναδέλφους της, αν αποδεχθεί τη θηλυκότητά της και τα αβαντάζ που η ίδια η φύση της προσφέρει. Μια πιο συγκινησιακή προσέγγιση, για παράδειγμα, μια σφαιρική αντίληψη της κατάστασης, μια διάθεση κοσμικής ισορροπίας.
Αυτοί που προσεγγίζουν την εταιρία μου και παρακολουθούν τα σεμινάριά μας ανήκουν περισσότερο στη νέα τάξη επιχειρηματιών, ανάμεσα στα 40-50. Οι γηραιότεροι νιώθουν πιο ασφαλείς στις μεθόδους που έχουν ήδη υιοθετήσει και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν ψηλότερα. Φυσικά, κάνουν λάθος.
Εμείς τους μαθαίνουμε να δουλεύουν λιγότερο χρόνο, με καλύτερα αποτελέσματα γι’ αυτούς και για το κοινωνικό σύνολο. Τους μαθαίνουμε τη σημασία της διατροφής, της γυμναστικής, του διαλογισμού, της πειθαρχίας και του σεβασμού. 
Δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το υψηλό υλικό κέρδος που μπορούν να έχουν, αλλά τους δείχνουμε κι ένα δρόμο μέσω του οποίου θα μπορούσαν να αφήσουν το σημάδι τους μέσα στο χρόνο».

Όταν οι απορίες μου έχουν για την ώρα εξαντληθεί, η Μιράντα μου κάνει ερωτήσεις πάνω στη δική μου δουλειά και στη ζωή μου. Μου εξηγεί ότι ενδιαφέρεται για τη ζωή των άλλων, γιατί, πάντα, έχουμε να μάθουμε από αυτό που ακούμε.
Ζητάει τη γνώμη μου για διάφορα θέματα και, τολμώ να πω, ακόμα και τη συμβουλή μου.
Όταν τελειώνουμε τη δίωρη συνομιλία μας, έχω την αίσθηση ότι έχω γνωρίσει έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο.

 Νατάσσα Ρουχωτά

Προηγούμενο άρθροΟι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Επόμενο άρθροΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Δεν θα τολμήσουν!