Η Interamerican ενθαρρύνει την καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα

323

Στην πιο σημαντική φάση της προχωρεί η συνεργασία της Interamerican και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα “IDEA”, με στόχο την εισαγωγή νέων ανθρώπων στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης νέων, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογικών-ψηφιακών τάσεων και δυνατοτήτων στον τομέα της υγείας. Το έργο, που υποστηρίζεται και από την insurancemarket, διαδικτυακό μέσο συγκριτικής προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων, έχει φθάσει στην πρόκριση πέντε επιχειρηματικών ιδεών, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια ειδικής θεματικής εκδήλωσης στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Interamerican.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που εργάστηκαν σχετικά, παρουσίασαν έργα για φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο που συνδέεται με κινητή εφαρμογή και μετρά καρδιακούς παλμούς και ζωτικές ενδείξεις, κινητή εφαρμογή παρακολούθησης ασφαλιστικού συμβολαίου, ιατρικής ενημέρωσης και διαχείρισης ιστορικού, εφαρμογή δημιουργίας διαιτολογικών προγραμμάτων, κινητή εφαρμογή μέτρησης κατάστασης ασθενούς και βιομετρικών στοιχείων, web and mobile application για παρακολούθηση ιστορικού. Το πρόγραμμα “IDEA in Health” αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο  με την υλοποίηση και το λανσάρισμα των προϊόντων/υπηρεσιών, αφού κατατεθεί ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο σε επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής.

Αφετηρία της συνεργασίας του ELTRUN, εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Interamerican, που ενδιαφέρεται στρατηγικά για την προώθηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα περίθαλψης και ασφάλισης της υγείας, είναι η δημιουργία ευκαιριών σε νέους έως 35 ετών για τη λειτουργία νεοφυών επιχειρήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, η Interamerican έχει υποστηρίξει τα δύο προηγούμενα χρόνια και την πρωτοβουλία “Orange Grove” της ολλανδικής πρεσβείας, ενώ ήταν χορηγός της εκδήλωσης “StartUPper Awards”, που οργάνωσε στην πρεσβεία κατά τον περασμένο Μάρτιο το ομότιτλο ψηφιακό μέσο επικοινωνίας με 9 κατηγορίες και 120 συμμετοχές υποψηφίων προς βράβευση ιδεών. Κατά την εκδήλωση, όπου τους νικητές ανέδειξε το ίδιο το οικοσύστημα με 4.430 ψηφίσαντες μέσω της πλατφόρμας e-Survey, η Interamerican δεσμεύθηκε για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων με προνομιακή ασφάλιση.  

Στη φωτ. στελέχη της Interamerican, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της insurancemarket.

Προηγούμενο άρθροΕξετάσεις πιστοποίησης διαμεσολαβητών στις 11 Ιούνη στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΠαραγωγή Ασφαλίστρων 1ου διμήνου 2016