Σε δυσάρεστη θέση η ΕΑΔΕ…

273

 

 

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 18 Νοεμβρίου, αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφερθούμε, για άλλη μια φορά, σε πρακτική Ασφαλιστικής Εταιρείας, η οποία μέσω της συνεργασίας της με Ασφαλιστικό Γραφείο Απευθείας Πωλήσεων, παραβιάζει τη φιλοσοφία με την οποία το εποπτικό πλαίσιο και η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει τις εμπορικές πολιτικές των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με την InsuranceMarket, προσφέρει σε συγκεκριμένο πελατολόγιο γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου, που δεν διατίθενται στην Αγορά από τα Δίκτυα Διανομής της Εταιρείας και μάλιστα με επιπλέον έκπτωση 20%.

Χαρακτηριστικά, η προσφορά αναφέρει ότι ισχύει για οποιοδήποτε όχημα είναι ασφαλισμένο έως 11/5/2016, καθορίζει από τώρα το ασφάλιστρο του επόμενου εξαμήνου, κλειδώνοντας δηλαδή, όπως αναφέρει, την έκπτωση, και ταυτόχρονα τονίζει ότι παρέχεται από τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία.

Θεωρούμε ότι η πρακτική της προώθησης προϊόντων ασφάλισης διαφορετικών ανά δίκτυο διανομής έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Νομοθετικό και Εποπτικό πλαίσιο και ζητούμε η Εποπτική Αρχή να εξετάσει την αναφορά μας αυτή και να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ταυτόχρονα, ζητούμε να διερευνηθεί εάν η συγκεκριμένη έκπτωση, καθότι δίνεται μέσω της υποστήριξης από συγκεκριμένη εταιρεία διαμεσολάβησης, εκφεύγει επίσης της φιλοσοφίας του Εποπτικού πλαισίου.

Σε κάθε περίπτωση, μας εκπλήσσει αρνητικά το γεγονός ότι η Εθνική Ασφαλιστική, μια εταιρεία που αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, της οποίας οι πρακτικές οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα για το σύνολο της βιομηχανίας, προβαίνει στην συγκεκριμένη εμπορική κίνηση όταν γνωρίζει ότι δημιουργεί συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, στην οποία διαχρονικά οφείλει τη μεγάλη της διείσδυση στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν αξιολογήθηκε σε όλες τις πτυχές της και η Εθνική Ασφαλιστική θα προχωρήσει σε άμεσο επαναπροσδιορισμό της συγκεκριμένης εμπορικής απόφασης».


Τα Μέλη της ΕΑΔΕ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαθαρά κέρδη €488 εκατ. στο εννεάμηνο 2015 για τον Όμιλο Talanx
Επόμενο άρθροPrime Insurance: Παρουσίασε και στη Βόρεια Ελλάδα τα νέα προϊόντα της