Σε Achmea μετονομάστηκε η Eureko

388

Ενίσχυση της απευθείας σχέσης του βασικού μετόχου με όλο τον όμιλο και απλοποίηση της οργάνωσης, καμία επίδραση στη διεθνή στρατηγική του ομίλου.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος Eureko, στον οποίο ανήκει η Interamerican, από την 1η Ιανουαρίου μετονομάστηκε σε Achmea. 
Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η μετονομασία είναι ένα εύλογο βήμα που ενισχύει την απευθείας σχέση του βασικού μετόχου του ομίλου, της Achmea, με όλο τον όμιλο, απλοποιώντας την οργάνωση και περιορίζοντας τις νομικές οντότητες στον όμιλο. Η μετονομασία δεν θα επιφέρει καμία επίδραση στη διεθνή στρατηγική του ομίλου, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά, λόγω της αναγνωρισιμότητας και ισχύος του brandname Achmea, για την επίτευξη του σταθερού στόχου να είναι ο όμιλος ο πλέον αξιόπιστος ασφαλιστικός οργανισμός, με ξεκάθαρη πελατοκεντρική πολιτική.

Στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται, ακόμα, ότι το όνομα Achmea στην Ολλανδία είναι ταυτισμένο με τις έννοιες της ανταγωνιστικότητας, της ειλικρίνειας, της πίστης και της ακεραιότητας με έμφαση στις συνεργατικές ρίζες και βασική ασφαλιστική αρχή την αλληλεγγύη. Συνεπώς, για την Interamerican συνδέεται ευθέως με τις αξίες επιχειρηματικής και κοινωνικής υπευθυνότητας και αειφορίας πάνω στις οποίες κτίζει η εταιρεία τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Η χρήση του ονόματος Achmea θα συμβάλει, επιπλέον, στην ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου.

Στρατηγικά, η Interamerican παραμένει η μια από τις τρεις θυγατρικές εταιρείες “πρώτης γραμμής” του ομίλου Achmea, μαζί με τις Eureko Sigorta στην Τουρκία και την Oranta στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι για το μητρικό όμιλο η Interamerican αναγνωρίζεται ως το μοναδικό εκτός Ολλανδίας expertise center στον τομέα διανομής με ανθρώπινα δίκτυα πωλήσεων, λειτουργώντας ως πρότυπο και για τις άλλες εταιρείες του ομίλου.

Ποια είναι η Achmea
Η Achmea αποτελεί ασφαλιστικό οργανισμό με χαρακτηριστικά ηγέτιδος δύναμης σε διεθνές επίπεδο, με περισσότερα από 200 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο και τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. 
Η Achmea κατέχει ισχυρές θέσεις, πέρα από την ολλανδική αγορά και φυσικά την ελληνική μέσω της Interamerican, στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας, Σλοβακίας, Ιρλανδίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Προηγούμενο άρθροΙανουάριος 2012: Η πεποίθηση ότι “ξέρουμε” είναι εκδήλωση της αμορφωσιάς μας!
Επόμενο άρθροe-Services: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους ασφαλισμένους της MetLife Alico