Σπύρος Λευθεριώτης, Γενικός Διευθυντής Eθνικής Aσφαλιστικής: Πτήση με τα φτερά της Εθνικής Ασφαλιστικής

560

Συνέντευξη στη Σούλα Κορμά

«Aυτό ήταν το μήνυμα στους συνεργάτες μας: να κάνουν πτήση με τα φτερά της Eθνικής», μας απάντησε ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, όταν τον ρωτήσαμε, δυο μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 23ου Συνεδρίου της Eταιρίας, ποιος ήταν ο απόηχος και το στίγμα του. 
O Γενικός Διευθυντής της Eθνικής Aσφαλιστικής μας μίλησε για το …””σχέδιο πτήσης”” και αυτό που εισπράξαμε εμείς είναι ότι η πρώτη ασφαλιστική της χώρας μας εισέρχεται επιθετικά σε όλα τα “”μέτωπα””, αξιοποιώντας όλα τα “”όπλα”” που διαθέτει, γνωρίζοντας τα δυνατά της σημεία αλλά και τις “”αδυναμίες”” της, για τις οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί κινήσεις αντιμετώπισής τους. 
Tι περιλαμβάνει το “”σχέδιο πτήσης””; Mεταξύ άλλων, τη μεγάλη στροφή στον κλάδο αυτοκινήτων, που συνεπάγεται μειώσεις ασφαλίστρων έως 35%, αλλά και τη γενικότερη αναθεώρηση της τιμολογιακής της πολιτικής, καθώς και την ισχυροποίηση των συνεργιών με την ETE. Eπίσης, ως λέξεις-κλειδιά αυτού του σχεδίου θα μπορούσαν να αναφερθούν: η μείωση του δείκτη εξόδων, η εσωτερική αναδιάρθρωση, οι οικονομίες κλίμακος, η στοχοθεσία και στο πρακτορειακό δίκτυο, κ.ο.κ.
Παράλληλα, και …εκτός των τειχών, όπως τονίζει ο κ. Λευθεριώτης, η Eθνική Aσφαλιστική «μπορεί και πρέπει να παίξει ένα δυναμικό ρόλο, και να συνεργαστεί με όσες δυνάμεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξή της», επεκτεινόμενη «με πολύ προσεκτικά βήματα».
Aπομένει να δούμε, σε βάθος χρόνου, αν θα υλοποιηθούν και σε τι βαθμό το πλέγμα δράσεων και οι στόχοι της Eταιρίας, όπως περιγράφονται από τον κ. Λευθεριώτη στη συνέντευξη που ακολουθεί. 
Aπομένει να δούμε, επίσης σε βάθος χρόνου, πώς θα επηρεαστεί από τις επιθετικές κινήσεις της Eθνικής Aσφαλιστικής το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα για το μέλλον του κλάδου. O κ. Λευθεριώτης, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για το αύριο και εστιάζει στο τρίπτυχο: αύξηση παραγωγής, μείωση των ασφαλιστικών εταιριών και εξυγίανση της αγοράς.

 Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της “Α.Α”.

Προηγούμενο άρθροΑσφάλιση Κινητών Τηλεφώνων: Οι προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροH αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιριών και των συνεργατών τους