Συνάντηση ΣΕΜΑ – Εθνικής

215

Με καλές προθέσεις και από τις δύο πλευρές και σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του ΣΕΜΑ και της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μεταξύ άλλων, η συνάντηση αφορούσε και τη δημιουργία της «Εθνική Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων Ανώνυμη Εταιρεία».

Από πλευράς ΣΕΜΑ είχε προηγηθεί επιστολή προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σπύρο Μαυρόγαλο, στην οποία ο Σύνδεσμος διατύπωνε προβληματισμό και μια σειρά ερωτήματα με αφορμή τη σύμπραξη της Εθνικής Ασφαλιστικής με εταιρεία Μεσιτών Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων-μέλος του ΣΕΜΑ, για τη δημιουργία της «Εθνικής Μεσίτες ΑΕ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το Δ.Σ. του ΣΕΜΑ στα μέλη του, η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των μεσιτών – μελών του ΣΕΜΑ, διατύπωσε την πρόθεση και την επιθυμία της για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της μαζί τους, τόσο στις ασφαλιστικές όσο και στις αντασφαλιστικές εργασίες της.

Πιο συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για ολοκλήρωση συνεργασίας με εξειδικευμένη αντασφαλιστική μεσιτική εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση των αντασφαλιστικών της εργασιών και μόνο, ειδικά μάλιστα αυτών που απαιτούν εξειδίκευση και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η Εθνική Ασφαλιστική αποκλείει εναλλακτικές προτάσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους μεσίτες της αγοράς και για όλα τα αντασφαλιστικά της προγράμματα.

Περαιτέρω, τονίστηκε ότι τόσο οι υφιστάμενες δομές όσο και οι μελλοντικές συνεργασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως αυτή για τη δημιουργία Μεσιτικής Εταιρείας, δεν έχουν σκοπό την προώθηση πρωτασφαλιστικών εργασιών σε πελάτες της Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει ανοιχτός, γεγονός που είναι φυσικά προς όφελος και των δύο αλλά και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς γενικότερα, δεδομένης της σημασίας και του ρόλου τόσο του ΣΕΜΑ όσο και της Εθνικής Ασφαλιστικής στα ασφαλιστικά δρώμενα.

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014
Επόμενο άρθροΙδιωτική ασφαλιστική κάλυψη στις γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα