Η ΑΧΑ υπερήφανος χορηγός του Παραολυμπιονίκη μας Γιάννη Κωστάκη, για 3η χρονιά

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη μας Γιάννη Κωστάκη στο Διεθνές Meeting Κολύμβησης του Βερολίνου, την τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα για επιτυχίες στην επερχόμενη κορυφαία αθλητική διοργάνωση, κατακτώντας 4 μετάλλια:

  • Χρυσό στα 50 μέτρα πρόσθιο.
  • Ασημένιο στα 150 μέτρα μικτή ατομική.
  • Ασημένιο στα 200 μέτρα ελεύθερο.
  • Χάλκινο στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Ο Γιάννης Κωστάκης ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και την αγωνιστική κολύμβηση (κατηγορία S3, περιορισμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα) από το 1998, ύστερα από ένα τροχαίο συμβάν. Έχει συμμετάσχει ως Μέλος της Εθνικής μας Ομάδας Κολύμβησης σε Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, κατακτώντας πολλά μετάλλια και καταρρίπτοντας 10 παγκόσμια ρεκόρ και 5 ευρωπαϊκά.

«Η προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς αγώνες βασίζεται σε απαιτητικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες. Πριν από το Βερολίνο συμμετείχα με επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία και στο Ανοικτό Πρωτάθλημα στη Νάουσα, ενώ ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που αποτελεί την τελική ευθεία πριν τους Παραολυμπιακούς. Σε όλη αυτή την πορεία η υποστήριξη από την ΑΧΑ είναι πολύ σημαντική, καθώς με βοηθά να αφοσιώνομαι στην προετοιμασία μου», δήλωσε ο Έλληνας πολυ-πρωταθλητής.

Από την ΑΧΑ η Διευθύντρια Επικοινωνίας κα Λένα Πλαΐτη, ανέφερε: «Η συνεργασία με τον κ. Κωστάκη μας γεμίζει υπερηφάνεια σε κάθε αθλητική του συμμετοχή. Άνθρωποι όπως ο κ. Κωστάκης αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και είναι χαρά μας να βρισκόμαστε δίπλα του για τρία, πλέον, χρόνια. Είμαστε βέβαιοι πως η εξαιρετική του προετοιμασία θα στεφθεί με επιτυχία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016».