Η περιπέτεια της φιλοσοφίας

Η ζωή και η σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων
Γουίλ Ντυράν

Το βιβλίο του βραβευμένου με Pulitzer Γουίλ Ντυράν είναι ένα βιβλίο αναφοράς. Ένας από τους σημαντικότερους διανοητές της σύγχρονης εποχής αφηγείται τις ζωές και εκθέτει τις απόψεις των σημαντικότερων φιλοσόφων του δυτικού κόσμου.
Μέσα από τις σελίδες του, προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των ιδεών. Δεν αποσκοπεί, φυσικά, στο να υποκαταστήσει τα πρωτότυπα έργα των φιλοσόφων, αλλά αυτοπροτείνεται ρητώς ως εισαγωγή και πρόσκληση, αφού είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος προς τη γνώση. Είναι μια μύηση, που ανοίγει απέραντους ορίζοντες με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Durant επιδόθηκε με πάθος στην αποστολή που είχε αναλάβει, να αποσπάσει τη φιλοσοφία από τον γυάλινο πύργο του ακαδημαϊκού κόσμου και να την εισαγάγει στη ζωή των απλών, καθημερινών ανθρώπων. Υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η αδελφοσύνη και η κοινωνική μεταρρύθμιση, πολύ πριν τέτοια ζητήματα καταστούν δημοφιλή, ο Durant συνεχίζει μέσω του γραπτού του έργου να ψυχαγωγεί και να διδάσκει αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ