Η Aon Benfield εξαγόρασε την Safe Brokers

Ενισχυμένο πλέον το σχήμα της Aon Benfield, θα εντείνει τη δραστηριότητά του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τη μητρική εταιρεία της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου της Safe Brokers και της ένταξης του ανθρώπινου δυναμικού της τελευταίας στην ομάδα της Aon Benfield Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, η Aon Benfield, ο παγκόσμιος Μεσίτης Ασφαλίσεων και Σύμβουλος Κεφαλαίων της Aon plc, απέκτησε τη Safe Brokers, με σκοπό να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην ελληνική και κυπριακή αγορά.
Η Safe Brokers είναι ανεξάρτητος μεσίτης αντασφαλίσεων με συνολικό όγκο ασφαλίστρων που προέρχονται από εργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ύψους περίπου €15 εκατ. Η 11μελής ομάδα της Safe Brokers, που ιδρύθηκε το 2011 από τους κ.κ. Στέλιο Ασσαριώτη και Μανώλη Σιατούνη, θα ενταχθεί τις επόμενες ημέρες στο σχήμα της Aon Benfield. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την τοπική τεχνογνωσία του γραφείου της Αθήνας και θα ενισχύσει τη στρατηγική της Aon Benfield, που προβλέπει επένδυση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο.
Ο κ. Richard Posgate, co-CEO της Aon Benfield EMEA, σχολίασε σχετικά: «Η εξαγορά αυτή είναι το συναρπαστικό επόμενο στάδιο της στρατηγικής μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουμε δει την ισχυρή ανάπτυξη της Safe από την ίδρυσή της και η διευθυντική της ομάδα χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από την ελληνική και κυπριακή αγορά. Είναι προνόμιο το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας στην αγορά».
Ο κ. Στέλιος Ασσαριώτης, Πρόεδρος της Safe Brokers, δήλωσε: «Από τους σημαντικούς κινδύνους σεισμού έως τις προκλήσεις μιας εξελισσόμενης οικονομίας, οι Έλληνες και οι Κύπριοι ασφαλιστές χρειάζονται τους ειδικούς που δραστηριοποιούνται στις τοπικές αγορές και κατανοούν τις μοναδικές προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης». Ο κ. Μανώλης Σιατούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Safe Brokers, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ένωσή μας με την Aon Benfield και που θα εργαστούμε μαζί για να παρέχουμε ακόμα ισχυρότερες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Πρωταρχικός στόχος της νέας ομάδας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις εξελίξεις, θα είναι φυσικά οι ανανεώσεις της τρέχουσας χρονιάς, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η εταιρεία, σύμφωνα και με τη στρατηγική που ακολουθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης στο σχήμα της Ελλάδος και άλλων μονάδων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη δραστηριότητά της.

Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια μακρά περίοδο όπου οι φημολογίες αλλά και οι …ευσεβείς πόθοι για συγχωνεύσεις και εξαγορές περισσεύουν. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Aon Benfield και της Safe Brokers ευοδώθηκε, είναι πλέον ανακοινώσιμη και θεωρούμε ότι θα ωφελήσει τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο της μεσιτείας αντασφαλίσεων.