Η Interamerican καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα

 

 

Η Interamerican αναδείχθηκε, για έκτη συνεχή χρονιά, ως η “καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα” στον έγκυρο θεσμό «Global Insurance Awards 2016», που οργανώνει το διεθνώς καταξιωμένο οικονομικό περιοδικό «World Finance». Η διάκριση αυτή, που αφορά ξεχωριστά ανά χώρα στις χρηματοικονομικές δραστηριότητες, αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση για μία εταιρεία παγκοσμίως, καθώς βραβεύονται οι εταιρείες που  καινοτομούν, διαφοροποιούνται και καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, με βάση τις αποτελεσματικές πρακτικές που υλοποιούν.

«Με τη διάκριση αυτή, δικαιώνεται η στρατηγική προτεραιότητα που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, επιβραβεύεται η πελατοκεντρική φιλοσοφία μας, σε όλο το φάσμα της σχέσης με τους πελάτες: από την κατανόηση των αναγκών τους, τις καινοτόμες λύσεις που η εταιρεία παρέχει μέσω των ανταγωνιστικών προϊόντων της, την πολυκαναλική διανομή (δίκτυα διαμεσολαβούντων, direct-Anytime, συνεργαζόμενοι retailers) ώστε να έχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο που θέλουν να αγοράζουν, μέχρι την εξυπηρέτησή τους», τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου.

Επισημαίνεται πως η Interamerican βρίσκεται στην πρωτοπορία των ψηφιακών εφαρμογών και διαδικασιών και στις Γενικές Ασφαλίσεις, με στόχο να είναι ο απόλυτος «Ψηφιακός Ασφαλιστής» έως το 2020, εξελίσσοντας την αυτοματοποίηση και απλοποίηση, με καινοτομίες και συνεχή βελτίωση της ανταπόκρισης σε εκτίμηση κινδύνων, έκδοση συμβολαίων και διαχείριση ζημιών-αποζημιώσεων.

Παραγωγικά, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων στη χώρα μας, με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που κατά το 2015 έφθασαν τα 185 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι κατεβλήθησαν αποζημιώσεις 68 εκατ. ευρώ. Φέτος, η Interamerican στις Γενικές Ασφαλίσεις έκλεισε το ενδεκάμηνο με 165 εκατ. μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και αναμένεται να ολοκληρώσει το έτος στα επίπεδα του 2015, παρά τις δυσκολίες της αγοράς, παρουσιάζοντας πολύ καλούς δείκτες (combined ratio, claims ratio). Η Interamerican είναι η πρώτη εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς -και η μοναδική- που από τον Δεκέμβριο του 2015 έλαβε την έγκριση της εποπτικής αρχής για τη χρήση του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου που αφορά στον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, πληρώντας τις απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου Solvency II. Το Μερικό Εσωτερικό Μοντέλο καλύπτει τους κινδύνους που έχουν άμεση σχέση με την ανάληψη ασφαλίστρων κατά ζημιών και αφορούν σε δύο κατηγορίες: στον κίνδυνο ασφαλίστρου και αποθεματοποίησης, καθώς και στον καταστροφικό κίνδυνο.

 

Η διαδικασία αξιολόγησης στα «World Finance Insurance Awards»

Η κορυφαία ανά χώρα εταιρεία αναδεικνύεται με αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο πραγματοποιείται ανοικτή ψηφοφορία από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού, κατά την οποία μπορούν να ψηφιστούν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αντίστοιχη χώρα, με τεχνική παρακολούθηση της διαδικασίας ώστε να αποφευχθούν αντιγραφές. Κατά το δεύτερο στάδιο, στο οποίο προκρίνονται οι τρεις εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ανά χώρα, η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ειδική κριτική επιτροπή στη βάση απαντήσεων από τις εταιρείες σε κρίσιμες ερωτήσεις για στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από κατά τόπους έγκυρους και αξιόπιστους φορείς. Το περιοδικό «World Finance» εκδίδεται κάθε δίμηνο από την World News Media, που εδρεύει στο Λονδίνο. Θεματικά, αναφέρεται στις κεφαλαιαγορές, το risk management, τις ασφάλειες, το εμπόριο, την τεχνολογία και ευρύτερα την οικονομία.