Η MetLife στηρίζει ενεργά την «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα»

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, με την υποστήριξη της MetLife, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων του προγράμματος “Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”/JA START UP που υλοποίησε το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΑCEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 15 ομάδες φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρουσίασαν τις ιδέες τους ανοίγοντας νέους δρόμους στην ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα, σε τομείς όπως η κοινωνική προσφορά και η φιλανθρωπία, η οργάνωση της διασκέδασης, η εκπαίδευση ή η απασχόληση.

Τις ιδέες των φοιτητών αξιολόγησε κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, ο κ. Χρήστος Τσάγκος, Πρόεδρος του ΣΕΝ καθώς και ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του ΟΠΑ, διευθυντής του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε τελετή βραβεύσεων, όπου οι τρεις πρώτες ομάδες έλαβαν χρηματικό βραβείο, ενώ όλες παρέλαβαν επαίνους για την εξαιρετική προσπάθειά τους. Η MetLife, στηρίζοντας ενεργά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επέλεξε κάποιες από τις ομάδες των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και τις πρώτης, για περεταίρω υποστήριξη ώστε να αξιοποιηθούν οι πρωτότυπες ιδέες τους.

Στην ομιλία του ο κ. Δ. Μαζαράκης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Εντυπωσιάστηκα από τις παρουσιάσεις.  Μας δίνετε την ευκαιρία να δούμε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα η οποία δημιουργεί, η οποία βλέπει μπροστά και μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η καινοτομία, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα είναι αυτά που θ’ αλλάξουν το τοπίο στη χώρα μας.” 

Η MetLife στηρίζει το έργο του ΣΕΝ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο, MetLife Life Changer. Το MetLife Life Changer είναι μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της αντίληψης επάνω σε οικονομικά θέματα και απευθύνεται σε παιδιά και νέους  που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση. Το πρόγραμμα έρχεται να βελτιώσει τον τρόπο ζωής τους μέσα από την μακροπρόθεσμη συμμετοχή τους σε αυτό.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με το MetLife Foundation, τον φορέα των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της MetLife παγκοσμίως και φυσικά με τη συμμετοχή των εθελοντών της Εταιρείας, οι οποίοι αποτελούν και τον πιο καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας του!

Το MetLife Foundation δημιουργήθηκε το 1976 με σκοπό να συνεχίσει τη μακρά παράδοση της MetLife στην εταιρική συνεισφορά και συμμετοχή των κοινοτήτων. Σήμερα το Ίδρυμα έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της οικονομικής ένταξης, διαθέτοντας 200 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε έτη με σκοπό να βοηθήσει τη δημιουργία ενός ασφαλούς μέλλοντος τόσο για άτομα όσο και για κοινότητες ανά τον κόσμο.

Στην φωτ. στιγμιότυπο από τη βράβευση της νικήτριας ομάδας “Bloode”. Από αριστερά, οι κ.κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Χρήστος Τσάγκος, οι φοιτήτριες του ΟΠΑ Κ. Βιολιτζή, Χ. Μπουζδούκη, Ν. Κρίτσαλη, και Γεώργιος Δουκίδης.