Πρωτοβουλίες και νέα project στην Εθνική Ασφαλιστική

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εν εξελίξει project η Εθνική Ασφαλιστική προετοιμάζεται για την αναβάθμιση των διαδικασιών της στην επόμενη ημέρα και χτίζει το προφίλ μιας σύγχρονης εταιρείας, συμπεριλαμβάνοντας ενεργά στα σχέδιά της συνεργάτες, υπαλλήλους και πελάτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές ότι ήδη γίνονται επενδύσεις και προχωρούν έργα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με συστήματα antifraud στον κλάδο αυτοκινήτου, το e-underwriting στον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής, την ηλεκτρονική διαχείριση του χαρτοφυλακίου του παραγωγικού δικτύου της εταιρείας αλλά και Mobile Applications για πελάτες – ασφαλισμένους της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα των επενδύσεων αυτών και οι νέες εφαρμογές θα γίνουν αντιληπτές από συνεργάτες και ασφαλισμένους  μέσα στο 2015. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν σηματοδοτούν μόνο αναβάθμιση και εξέλιξη της ίδιας της εταιρείας, αλλά, ως εκ της ηγετικής θέσης που κατέχει η εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο, συντείνουν στη βελτίωση και της συνολικής εικόνας της αγοράς στα μάτια του καταναλωτή. Ας μην ξεχνάμε ότι η θετική εμπειρία ενός ασφαλισμένου από τις συναλλαγές του με την ασφαλιστική του εταιρεία δεν ωφελούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά ολόκληρη την αγορά μας. Όπως ακριβώς ισχύει και το αντίστροφο.

Νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Στο μεταξύ, η Εθνική Ασφαλιστική ήδη ανακοίνωσε ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια στην Εταιρεία και γενικά στην ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, μια επένδυση που, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «στο πρώτο στάδιο εφαρμογής της, αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, και στο σύνολό της τα 10 εκατ. ευρώ».

Το σύγχρονο και ευέλικτο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα υποστηρίζει τις λειτουργίες όλων των μονάδων και των συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως επισημαίνεται, σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφορικής, που ξεκινάει άμεσα, θα είναι ορατά ήδη από τον επόμενο χρόνο, παρέχοντας στην Εθνική Ασφαλιστική ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Το έργο έχει αναλάβει η Fadata  σε συνεργασία με την Ernst & Young,  μέσα από διαδικασία που παγίως ακολουθεί ο Όμιλος της ΕΤΕ.

«Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Εθνική Ασφαλιστική διαβλέπει τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά και αναβαθμίζει τις εσωτερικές της δομές με επενδύσεις που επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει και τη θέση της ως leader του κλάδου», σημειώνεται εν κατακλείδι στο δελτίο τύπου.