Στρατηγική και βασικοί στόχοι της ERGO στην Ελλάδα

Στόχος της ERGO στην Ελλάδα είναι «η αξιοποίηση της ηγετικής της θέσης για τη διασφάλιση της σταθερής και κερδοφόρου ανάπτυξης καθώς και για την αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και την εδραίωση της ασφαλιστικής συνείδησης».

Η παρουσία του Προέδρου του Ομίλου της ERGO, Dr Markous Riess, του CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, κ. Θεόδωρου  Κοκκάλα, και των μελών των Δ.Σ. και άλλων στελεχών, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έδωσε το στίγμα της προοπτικής του Ομίλου στην Ελλάδα, με αφορμή την ένταξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον Όμιλο.

Η ηγεσία της Εταιρείας, απευθυνόμενη στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση (εκπροσώπους του επιχειρηματικού και οικονομικού χώρου, αλλά και επικεφαλής ασφαλιστικών εταιρειών) υπογράμμισε την ιστορική διαδρομή στην Ελλάδα των δύο σχημάτων (ERGO και ΑΤΕ Ασφαλιστική) και αποσαφήνισε τις προτεραιότητές της:

  1. Αποτελεσματική και αποδοτική οργάνωση και λειτουργία
  2. Πλήρης ψηφιοποίηση δεδομένων και διαδικασιών
  3. Προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ελκυστικότητας, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες κάθε τμήματος της αγοράς.

Ο Όμιλος της ERGO σαφώς επισημάνθηκε ότι έχει προσανατολισμό ενίσχυσης του διεθνούς χαρακτήρα του. Αρμοδίως, τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι τα στελέχη του Ομίλου Munich Re – ERGO επέδειξαν αποφασιστική και διαχρονική υποστήριξη στα αποτελέσματα του ελληνικού σχήματος.

Ως εκ τούτου, τεκμαίρεται και η εμπιστοσύνη του ομίλου Munich Re – ERGO όχι μόνον στη διοίκηση της ERGO στην Ελλάδα αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και οικονομίας.

Στη φωτ. ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας με τον Dr Markous Riess.