Συμφωνία Επανεκπαίδευσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μεταξύ ΕΕΑ και ΕΙΑΣ

Με προνομιακή τιμή για τα μέλη του ΕΕΑ ξεκινά η σημαντική συνεργασία μεταξύ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), που αφορά στην εκπόνηση σεμιναρίων στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, όπως ορίζονται από την Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β΄3350/12-12-2014.

Η επανεκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές), αλλά και σε υπαλλήλους επιχειρήσεων (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών Τομέων Α΄, Β΄ και Γ΄, καθένα εκ των οποίων πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε ωρών, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

Το ΕΙΑΣ υπέβαλε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Τομείς Β’ και Γ’, διάρκειας 8 ωρών το καθένα, τα οποία και έλαβαν την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της ΤτΕ για τα έτη 2015 και 2016. Τα σεμινάρια αφορούν στον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς», με θέμα «Ασφαλιστική Σύμβαση και Κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων & Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», και στον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων», με θέμα «Τεχνικές Πωλήσεων Αναβάθμισης του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή».

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το Ε.Ι.Α.Σ. «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους κατά την ανανέωση της αδείας τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Τα πρώτα σεμινάρια του ΕΙΑΣ, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το 2015, θα γίνουν:

  • Σεμινάριο Τομέα Β’:  2 & 3 Δεκεμβρίου (από 4 ώρες) ή 10 Δεκεμβρίου (8 ώρες)
  • Σεμινάριο Τομέα Γ΄:  7 & 8 Δεκεμβρίου (από 4 ώρες) ή 11 Δεκεμβρίου (8 ώρες)

Το κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει παραδόσεις της ύλης βάσει της οποίας θα επαναπιστοποιηθούν οι γνώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών καθώς και διεξαγωγή του test κατανόησης. Στους συμμετέχοντες θα διανέμονται ειδικές εκπαιδευτικές σημειώσεις του ΕΙΑΣ.

Ειδικά για τα Μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που έχουν κάρτα μέλους του ΕΕΑ σε ισχύ, το ΕΙΑΣ παρέχει έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής του σεμιναρίου και διαμορφώνει το κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε 8ωρου σεμιναρίου στα 50€.

 

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Το ΕΕΑ έχει την εκπαίδευση των επαγγελματιών ως στρατηγική επιλογή του. Είναι ευθύνη μας να προσφέρουμε στους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τη δυνατότητα να επανεκπαιδευτούν με το μικρότερο δυνατό κόστος και με την καλύτερη απολαβή γνώσεων, όπως είναι αυτή που προσφέρει ο θεσμικός εκπαιδευτικός φορέας της αγοράς μας, το ΕΙΑΣ».

Εκ μέρους του ΕΙΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη συμφωνία με το ΕΕΑ και ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των σεμιναρίων δήλωσε: «Το ΕΙΑΣ, διαθέτοντας συσσωρευμένη πολυετή τεχνογνωσία στο ασφαλιστικό εκπαιδευτικό αντικείμενο και έχοντας ως βασικό σκοπό του την υποστήριξη και  την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σχεδιασμών των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προετοιμάζει μία νέα γενιά στελεχών, δυναμικών, άριστα καταρτισμένων, με ήθος και επαγγελματική επάρκεια».

 

Για συμπληρωματικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του ΕΙΑΣ www.eias.gr ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΕΙΑΣ (Τ: 210 9219660 & 210 9219684, e-mail: [email protected] & [email protected]).