Συνεργασία ΑΧΑ – Driving Academy, «για να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας δεν παίζει όταν οδηγεί»

Ο ενθουσιασμός που έχουν οι νεαροί οδηγοί για την ανεξαρτησία που αποκτούν οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας στις απαιτήσεις του δρόμου, συχνά, σας κάνουν να χάνετε τον ύπνο σας.

Η ΑΧΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη μείωση των τροχαίων μέσα από την εκπαίδευση, προχωρά σε μια μοναδική ενέργεια. Δημιουργεί αποκλειστική συνεργασία (σε επίπεδο ασφαλιστικής αγοράς) με τη Driving Academy (www.drivingacademy.gr) και δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλικίας 18 – 24 ετών να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ασφαλούς, τεχνικής και οικονομικής οδήγησης. Μέσα από την ολοήμερη εκπαίδευση (2 ώρες θεωρία, 4 ώρες ασκήσεις οδήγησης) θα αποκτήσουν ερεθίσματα που αποσκοπούν να τους κάνουν πιο συνειδητοποιημένους και ολοκληρωμένους οδηγούς και συνεπιβάτες. Συγκεκριμένα θα παρακολουθήσουν:

  • Θεωρία στη συμπεριφορά, πιθανούς κινδύνους και σωστή προσαρμογή στις συνθήκες.
  • Φρενάρισμα πανικού με αποφυγή εμποδίου.
  • Ολισθηρό οδόστρωμα.
  • Απότομη αλλαγή πορείας.
  • Εξομοίωση υπερστροφής.
  • Οικονομική – αμυντική οδήγηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε νέο οδηγό, είτε είναι ασφαλισμένος στην ΑΧΑ είτε όχι. Όσοι είναι ασφαλισμένοι ή επιλέξουν να ασφαλιστούν στην Εταιρεία, μετά την εκπαίδευση, θα έχουν:

  • 25% μείωση στην ασφάλιση αυτοκινήτου αν οι ίδιοι που εκπαιδεύτηκαν είναι και ιδιοκτήτες  ασφαλισμένου οχήματος στην ΑΧΑ.
  • 12,5% μείωση στην ασφάλιση αυτοκινήτου αν έχουν δηλωθεί ως οδηγοί σε ασφαλισμένο όχημα στην ΑΧΑ.

Η μείωση μέσα από το πρόγραμμα AXA – Driving Academy θα διατηρείται μέχρι οι οδηγοί να γίνουν 25 ετών και θα προστίθεται σε άλλες εκπτώσεις που μπορεί να έχουν ως πελάτες της ΑΧΑ. Επίσης το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος για όποιον το παρακολουθήσει μέσα από την συνεργασία ΑΧΑ – Driving Academy θα είναι μειωμένο, με την ΑΧΑ να αναλαμβάνει μέρος του κόστους που θα πλήρωναν οι ιδιώτες από μόνοι τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ, Ερρίκος Μοάτσος, δήλωσε: «Τα τροχαία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες τραυματισμού των νέων παγκοσμίως. Αυτή η τάση συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι νέοι οδηγοί να νιώθουν συχνά άτρωτοι και να αντιμετωπίζουν την οδήγηση σαν παιχνίδι. Αυτή η ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποστολή μας να βοηθάμε τους συμπολίτες μας να ζουν με λιγότερες έγνοιες, καθώς και με τον ρόλο που πρέπει να έχουμε προς την κοινωνία, ως ασφαλιστική Εταιρεία».