Το 30ό Συνέδριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έναν χώρο απόλυτα αρμονικό και με την ποιότητα αλλά και με την ποσότητα που χαρακτηρίζουν την Εθνική Ασφαλιστική, πραγματοποιήθηκε το 30ό  Συνέδριο Πωλήσεων της Εταιρείας.

Παρούσα η ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Δημήτρη Δημόπουλο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σπύρο Μαυρόγαλο.

Οι χίλιοι και πλέον διακεκριμένοι διαμεσολαβούντες από όλη την Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, όχι μόνον αφουγκράστηκαν τους παλμούς της διοικητικής σκέψης της Εταιρείας για το μέλλον της, αλλά και χάρηκαν σαν μικρά παιδιά την επιβράβευση των κόπων τους και την επίτευξη των στόχων τους.

Δεν είναι μόνο για την αγορά μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή, αλλά και για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία, αν και η πρώτη ασφαλιστική της χώρας μας, έχει το κακό “προνόμιο” να αναμένει την αναδιάρθρωση της διοικητικής της πυραμίδας, όχι λόγω των αποτελεσμάτων της, αλλά λόγω της πρόσφατης πολιτικής αλλαγής. Και ενώ συνήθως και ευκταίον είναι κάθε πολιτική αλλαγή να επιφέρει αριστοποίηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση επέρχεται ανεξαρτήτως του παράγοντος αυτού, που μπορεί να ισχύει ή και όχι.

Την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον των ανθρώπων της Εθνικής Ασφαλιστικής έκανε στο Συνέδριο, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, ο Δ/νων Σύμβουλός της, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Ο κ. Φραγκιαδάκης χαιρέτισε το Συνέδριο με τη βαρύτητα του αξιώματός του, αλλά και το χρωμάτισε με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, διατυπώνοντας την προτροπή προς το παραγωγικό δίκτυο να ανεβάσει τις “στροφές” του σε ρυθμούς ροκ, όπως το διατύπωσε!

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Φραγκιαδάκη σ’ εμάς τους παλιούς θύμισε έναν παλιό πολιτικό, χαρισματικό, ο οποίος έχει συνδεθεί με τεράστιες επικοινωνιακές επιτυχίες στον χώρο που υπηρέτησε και κάτι ανάλογο ευχόμαστε και στον κ. Φραγκιαδάκη.

Η ομιλία –ίσως η τελευταία– του κ.  Δημόπουλου, που προήδρευσε του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής για τρία χρόνια μέχρι σήμερα, ήταν συγκρατημένα συναισθηματική και  καθόλου διθυραμβική, παρότι τα αποτελέσματα της Εταιρείας επί των ημερών του υπήρξαν θετικά, κατά γενική ομολογία.

Η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και η επίτευξη κερδοφορίας επί τρία συναπτά έτη δεν μπορούν παρά να πιστωθούν στους χειρισμούς της υπ’ αυτόν διοίκησης της Εταιρείας. Παρά ταύτα, ο ίδιος τις επιτυχίες τις μοιράστηκε, σοφά και ορθά, με το παριστάμενο αλλά και το απουσιάζον παραγωγικό δίκτυο της Εταιρείας.

Με σεβασμό σε όποια διαφορετική άποψη, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε, διότι το παρατηρήσαμε, έναν διαφορετικό τόνο σε μια άλλη ομιλία, σ’ εκείνη του Αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου, ο οποίος έδωσε μεγάλο βάρος στην τραπεζικής αντιλήψεως φιλοσοφία του cross selling, ενώπιον ενός ακροατηρίου, που και καλώς γνωρίζει τη δουλειά του και, εν πάση περιπτώσει, δεν ήταν η στιγμή και δεν υπηρετούσε τη σκοπιμότητα της παρώθησης η μονοσήμαντη αυτή επιχειρηματολογία.

Για τον λόγο και μόνον ότι προτιθέμεθα άμεσα και εν εκτάσει να παρουσιάσουμε το Συνέδριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν αναφερόμαστε στις μεστές ομιλίες που εκφωνήθηκαν από τα λοιπά στελέχη ούτε και στις εντυπωσιακές επιδόσεις των βραβευθέντων.

Υπηρετώντας τη σκοπιμότητα της επικαιρότητας και επειδή η Εθνική Ασφαλιστική είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία και είναι χρήσιμο να την παρακολουθεί η αγορά, καταθέτουμε αυτές τις λίγες γραμμές σαν εντυπώσεις και μόνον, με τις προσλαμβάνουσες που διαθέτουμε και τις διαμορφώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Δ.Ρ.