20 χρόνια «Χαμόγελο του Παιδιού», με χορηγό ασφάλισης την Interamerican

Tη χορηγία της ασφάλισης του ειδικού οχήματος «Οδυσσέας», που προσέθεσε στον στόλο του το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοίνωσε η Interamerican, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Με την ασφάλιση του «Οδυσσέα» τα οχήματα κάθε τύπου και οι μοτοσικλέτες του οργανισμού που καλύπτονται δωρεάν από την Interamerican φθάνουν συνολικά τα 71.

Ο «Οδυσσέας» (φωτ.) είναι η νέα, κινητή μονάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Έχει ως λειτουργικό σκοπό την ενημέρωση παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων για τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και την παράδοση σεμιναρίων σε επαγγελματίες –εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους– σχετικά με τους κινδύνους χρήσης που απειλούν τα παιδιά. Ταυτόχρονα, το όχημα θα λειτουργεί ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων όπου χρειάζεται, αφού διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ θα χρησιμοποιείται και για την εκπαίδευση επαγγελματιών στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, και οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης εκδηλώσεων του «Χαμόγελου» για αστική ευθύνη βρίσκουν τη χορηγική ανταπόκριση της Interamerican. Πέρα από τα εποχικά παζάρια για τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων που καλύπτει στο σύνολό τους και φέτος, η εταιρεία ήταν χορηγός ασφάλισης και της τετραήμερης εορταστικής παρουσίας με σειρά εκδηλώσεων του «Χαμόγελου», με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας του οργανισμού, που οργανώθηκε στο Κέντρο HELEXPO Αμαρουσίου (7-10 Νοεμβρίου).

Πρόσφατα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» τίμησε την Interamerican για την πολυετή συνεισφορά της στις λειτουργικές ανάγκες του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε γι’ αυτό τον σκοπό στο Σπίτι του Καρέα. Ο Πρόεδρος του οργανισμού και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στη σταθερή υποστήριξη της εταιρείας, τόνισε: «Για έναν εθελοντικό οργανισμό όπως είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού», που βασίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία καταφέρνοντας να επιβιώνει και να διευρύνει την κοινωνική δράση του, η ηθική και υλική υποστήριξη της Interamericanέχει αξία θησαυρού». Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Interamerican, εκ μέρους της εταιρείας υπογράμμισε την οφειλή κάθε υπεύθυνης επιχείρησης να δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και αξία ζωής για τα παιδιά, συμβάλλοντας στην προστασία και φροντίδα τους, την υγεία και την εκπαίδευσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο πέρυσι, το «Χαμόγελο» αγκάλιασε με τις δομές και υπηρεσίες του 63.299 παιδιά και τις οικογένειές τους.