40 Χρόνια Ευρωπαϊκή Πίστη!

Η Ευρωπαϊκή Πίστη γιόρτασε τη 40χρονη διαδρομή της στα ασφαλιστικά δρώμενα, με μια μεγαλειώδη εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 6 Νοεμβρίου.

Μια μικρή γεύση αυτής της εκδήλωσης θα σας δώσουμε παρακάτω, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και επιλεγμένα αποσπάσματα απ’ όσα είπαν οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή και την καριέρα τους με την εταιρεία –άλλος περισσότερα και άλλος λιγότερα χρόνια.

Κύριος κορμός αυτής της εκδήλωσης οι άνθρωποι στους οποίους στηρίζεται και τους οποίους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, οι συνεργάτες της, που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να γιορτάσουν «Το Όνειρο. Από το χθες, μέχρι το άπειρο», όπως ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης.

Μιας εκδήλωσης που ξεκίνησε …ονειρικά με το «Libiamo ne’ lieti calici» (“Ας πιούμε από γιορτινά ποτήρια”), από την όπερα του Verdi «La traviata».

Europisti 40 xronia

Σταύρος Λεκκάκος: Στον  χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Πίστης επεσήμανε ότι πίσω από τους αριθμούς θα βρίσκονται πάντα οι άνθρωποι. Και στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Πίστης, οι άνθρωποί της, Εργαζόμενοι και Συνεργάτες, δημιούργησαν έναν Όμιλο που χαρακτηρίζεται από αντοχή, συνέπεια, πάθος, αγάπη και αφοσίωση. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, είπε ότι «διαφαίνεται ανάπτυξη, έστω και οριακή, που θα έχει επιπτώσεις και στον ασφαλιστικό κλάδο». Τόνισε, ωστόσο, ότι «η βελτίωση των δεικτών δεν επιτρέπει εφησυχασμό» και ότι «μόνο μια ετοιμοπόλεμη ομάδα καθοδηγεί τις εξελίξεις. Μια ομάδα που διαθέτει προσόντα και για την κρίση και για την ανάκαμψη».

Europisti 40 xronia

Στέφανος Βερζοβίτης: Για τα δυναμικά χρόνια που έρχονται και για την ακόρεστη δίψα για δημιουργία, που κρατάει γερά εδώ και 4 δεκαετίες, μίλησε ο Γενικός Δ/ντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ., τονίζοντας, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι από το 1977 που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Πίστη με κεφάλαιο 10.900.000 δραχμές και στην 146η θέση της κατάταξης των ασφαλιστικών εταιρειών κατάφερε σήμερα να είναι: 6η βάσει παραγωγής ασφαλίστρων, 5η βάσει των προ φόρων κερδών, 4η βάσει του αριθμού προσωπικού (400 άτομα στην εταιρεία, 1.100 στον Όμιλο). Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε €200 εκατ., το ενεργητικό της σε €400 εκατ., εκ των οποίων τα €300 εκατ. συνιστούν αποθεματικά Α rating, η καθαρή της θέση €100 εκατ., έχει μηδενικό δανεισμό και ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 5.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και έχει 500 χιλ. ευχαριστημένους (όπως αποδείχτηκε και από κάποια βίντεο στη συνέχεια) ασφαλισμένους.

Europisti 40 xronia

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς η βράβευση, από τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, πέντε συνεργατών που η επαγγελματική πορεία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εταιρεία σχεδόν από το ξεκίνημά της.

Πρόκειται για:

 • την κα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου: 40 χρόνια (από 16/11/1977)
 • τον κ. Γιάννη Γρίβα: 38 χρόνια (από 29/11/1979)
 • την κα Αγαθή Ανάγνου: 36 χρόνια (από 18/12/1981)
 • την κα Εύα Λαμπρινούδη: 33 χρόνια (από 3/1/1984) και
 • τον κ. Χριστόφορο Πούλιο, που εργάστηκε στην εταιρεία από το 1985 και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ.

 

Οι Δ/ντές Πωλήσεων, κ.κ. Βασίλης Τουπής, Γιάννης Λαμπρόπουλος (Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Δ/Π THEODA), Σπύρος Θέρμος, Eυγενία Μαχειμάρη, Απόστολος Κολοβός, Δημήτρης Παρλαμάς, Απόστολος Καμπάνταης και Χρήστος Ματσώλας αναφέρθηκαν στα 8 συστατικά της επιτυχίας της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Ποια είναι αυτά;

 1. Πληρότητα παρεχόμενων υπηρεσιών
 2. Καινοτομία & Πρωτοπορία
 3. Πραγματικά ανώνυμη εταιρία
 4. Ελληνικότητα
 5. Φερεγγυότητα & Αξιοπιστία
 6. Αρχές & Σταθερή Διοίκηση
 7. Service
 8. Διαφανής και ανθρώπινη αντιμετώπιση.

Europisti 40 xronia

Βασιλική Ρούσση: «Οι Άνθρωποί μας είναι η Δύναμή μας», τόνισε η Εμπορική Δ/ντρια επισημαίνοντας παράλληλα ότι «για την Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί στρατηγική επιλογή η ανάπτυξη μέσω των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών».

Europisti 40 xronia

Γιώργος Γκοτζαγεώργης: Ο Διευθυντής Marketing και Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων ανέδειξε κατά την ομιλία του το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ένας Οργανισμός φτιαγμένος, πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα, από Ανθρώπους για Ανθρώπους…  Όπως τόνισε, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει κάνει πλέον ξεκάθαρη τη θέση και την πρόθεσή της: να δημιουργήσει μια κοινωνία ευχαριστημένων ανθρώπων, να προσφέρει κοινωνικό έργο, να συνθέσει έναν μοναδικό και ισχυρό, οικονομικά, πνευματικά και συναισθηματικά, οργανισμό, μετουσιώνοντας το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό σε χορηγίες, κοινωνικές δράσεις και υποτροφίες.

Europisti 40 xronia

Θεωρώντας την επιμόρφωση και τη διά βίου μάθηση των ανθρώπων της ιδιαίτερα σημαντική, η Εταιρεία συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι χορηγός του ΜΒΑ Εxecutive Sales Insurance Program. Στηρίζει το πρόγραμμα υποτροφιών του ΕΚΠΑ, ενώ το τελευταίο υλοποιεί για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Πίστης τα σεμινάρια των επιπέδων Β’ και Δ’. Στη συνεργασία αυτή αναφέρθηκε ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Αντιπρύτανης Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, κ. Νίκος Μυλωνάς.

Europisti 40 xronia

Ο κ. Στέφανος Βερζοβίτης παραλαμβάνει από τον Δ/ντή Πιστοποίησης της TUV Ηellas κ. Γιάννη Οικονομίδη, την πιστοποίηση ISO 27001:2013. Η πιστοποίηση αυτή έχει ως αντικείμενο το σύνολο της ασφάλειας του Οργανισμού (πολιτικές, διαδικασίες, προσβάσεις, διαβαθμίσεις, συστήματα πληροφορικής, αλλά και τη φυσική ασφάλεια) και θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης και του GDPR . Η όλη προετοιμασία διήρκεσε περίπου εννέα (9) μήνες.

 Europisti 40 xronia

Νίκος Χαλκιόπουλος: «Το Μέλλον Χρειάζεται Ασφάλεια» τόνισε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Δ/ντής Χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Πίστης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης, στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, στην αύξηση της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης, στη φοροδιαφυγή, στις πολιτικές παροχών χωρίς υπολογισμό κόστους, και στις τεχνολογικές εξελίξεις, που αλλάζουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών και κάνουν την ιδιωτική ασφάλιση απαραίτητη όσο ποτέ για την εξασφάλιση του μέλλοντος.

Χρήστος Γεωργακόπουλος: Η “ψυχή” της Ευρωπαϊκής Πίστης, βαθιά συγκινημένος, και για άλλη μια φορά διδακτικός και παρακινητικός:

«Η ζωή είναι στο μέλλον. Τιμούμε το παρελθόν, αλλά σε αυτή την εταιρεία δεν θα αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρα. Είναι πιο δημιουργικό να γιορτάσουμε σήμερα την πρώτη ημέρα των επόμενων 40 χρόνων, παρά των 40 ετών που πέρασαν»,

«Με τη συμμετοχή σας, τη σύμπραξη και την ομοθυμία σας, με την ευφυία και την καλοσύνη σας εδώ και 40 χρόνια κάνουμε ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας. Πετύχαμε μαζί στόχους και όνειρα!», τόνισε ο Δ/νων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, καλώντας όλους να επανιδρύσουν την εταιρεία, πραγματοποιώντας τους στόχους του πλάνου που έχει εκπονηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια.

«Χρειάζεται απόφαση, θέληση, πίστη, ενθουσιασμός, αφοσίωση, αλλά κυρίως δύο συναντήσεις την ημέρα!», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος.

(Διαβάστε επίσης: Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος!)

Μαρίνα Δρακάτου και Δημήτρης Ρουχωτάς ανέλαβαν να κάνουν την αναδρομή σε αυτές τις 4 δεκαετίες ζωής της Ευρωπαϊκής Πίστης, που περιελάμβανε ημερομηνίες-σταθμούς της Εταιρείας, σε συνδυασμό με ελληνικά και παγκόσμια γεγονότα.

Europisti 40 xronia

Μετά το τέλος του συνεδρίου η γιορτή συνεχίστηκε με μία μεγάλη συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.