Εξαιρετικές επιδόσεις το Α’ Εξάμηνο 2012 πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση της συρρίκνωσης της παραγωγής του ασφαλιστικού κλάδου κατά -7,9%.
Αυτό τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Εταιρείας, στο οποίο πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε σημαντικά κατά 22,3 % σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 και διαμορφώθηκε στα 80,7 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων έκλεισαν στα 4,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2011, αυξημένα κατά 46,7%.
Η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στο ποσό των 43,6 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 8,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 275,2 εκατ. ευρώ, έναντι 242,9 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2011, αυξημένο κατά 13,3%, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,7% σε σχέση με την 31/12/2011.
«Η φερεγγυότητα και η ταμειακή ρευστότητα της Εταιρείας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, όντας αλώβητες από την παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας. Η εταιρεία παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον ασφαλιστικό κλάδο, είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος», σημειώνεται εν κατακλείδι στο δελτίο τύπου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site της εταιρείας, www.europaikipisti.gr στην ενότητα Επενδυτικές Σχέσεις.



