«Σθεναρές αντιστάσεις έναντι των συνεπειών της κρίσης επέδειξε η Allianz Ελλάδος και το 2011, καταφέρνοντας να διατηρήσει σχεδόν αλώβητο τον κύκλο εργασιών της στα 233,6 εκατ. ευρώ, να κερδίσει μερίδια σε μια αγορά που κινήθηκε έντονα πτωτικά, αλλά και να εξασφαλίσει λειτουργική κερδοφορία 18,5 εκατ. Ευρώ».
Αυτό τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Εταιρείας στο οποίο ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:
«Με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το 2011 ο κύκλος εργασιών της Allianz Ελλάδος μειώθηκε οριακά κατά 1,2% έναντι του 2010, όταν στο σύνολό της η αγορά κατέγραψε πτώση 6,8%, η λειτουργική κερδοφορία, χάρη στον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων και την καλή διαχείριση των ζημιών, μειώθηκε μόλις κατά 4,6%, ενώ η μετά φόρων κερδοφορία της εταιρείας, προ των προβλέψεων για απομείωση αξίας ομολόγων, διαμορφώθηκε στα 13,2 εκατ. ευρώ από 9,4 εκατ. ευρώ το 2010.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή του 2011, οι Γενικές Ασφαλίσεις της Allianz Ελλάδος σημείωσαν αύξηση κατά 4,4%, με τα εσόδων να ανέρχονται στα 121,3 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, βασικός μοχλός ανάπτυξης αποτέλεσε ο κλάδος Αυτοκινήτου, ο οποίος κατέγραψε άνοδο 10,1% σε σύγκριση με το 2010. Η λειτουργική κερδοφορία των Γενικών Ασφαλίσεων σημείωσε οριακή μείωση κατά 0,9% και διαμορφώθηκε στα 15,3 εκατ. ευρώ.
Η δίκαιη τιμολογιακή πολιτική της Allianz Ελλάδος σε συνδυασμό με την καλή διαχείριση του κόστους είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του δείκτη Combined Ratio (Αποζημιώσεις και Έξοδα προς ασφάλιστρα) στο 90%. Ο Δείκτης Ζημιών έκλεισε για το 2011 στο 53,1% και ο Δείκτης Εξόδων στο 31,2%. Στον κλάδο Αυτοκινήτου, ο Δείκτης Ζημιών μειώθηκε στο 57,5% από 61,3% το 2010, ενώ η συνολική Αποθεματοποίηση ανήλθε πέρυσι στο 163,1% των δεδουλευμένων ασφαλίστρων.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής, που σε επίπεδο συνολικής αγοράς και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος το 2011 συρρικνώθηκε κατά 7,7%, για την Allianz Ελλάδος η πτώση περιορίσθηκε στο 6%, με τα έσοδά της να διαμορφώνονται στα 108,8 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα κυρίως από τη μειωμένη ζήτηση για προϊόντα Unit-Linked. Η παραγωγή, ωστόσο, ενισχύθηκε από τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, ενώ η Allianz Ελλάδος πέτυχε και το 2011 λειτουργική κερδοφορία στον κλάδο, η οποία διαμορφώθηκε στα 3,1 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 16,4% έναντι του 2010.