Η Υδρόγειος για την Επόμενη Μέρα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

2396
Ydrogeios

Διήμερο Διαδραστικό Συνέδριο της Υδρογείου Ασφαλιστικής και Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου

 

H Υδρόγειος Ασφαλιστική και η Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου συνδιοργάνωσαν, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με θέμα «Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Η επόμενη μέρα».

Οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία πρωτότυπη πρωτοβουλία που έθεσε στο επίκεντρο τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και τον ρόλο του μέσα στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο τοπίο της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, το Διαδραστικό Συνέδριο έδωσε βήμα και φωνή στους ίδιους τους συμμετέχοντες ασφαλιστές, καταλήγοντας στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τη διατύπωση νέων ιδεών και την ανάδειξη προτάσεων, οι οποίες πρόκειται να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες πρακτικές και να αξιοποιηθούν με στόχο μία ακόμη πιο γόνιμη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών και των συνεργατών τους.

Το Συνέδριο αναπτύχθηκε σε δύο ημέρες, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2017.

Η πρώτη μέρα αφιερώθηκε στην παρουσίαση, από στελέχη των δύο εταιρειών, και την επεξεργασία, από τις ομάδες εργασίας, σειράς θεμάτων που αφορούν τον σύγχρονο επαγγελματία της ασφάλισης: από τις τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν το ασφαλιστικό τοπίο και τα νέα εναλλακτικά κανάλια πώλησης, έως τους τρόπους δόμησης ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου, τα επακόλουθα της μείωσης των τιμολογίων και τη σωστή υποδομή ενός σύγχρονου ασφαλιστικού γραφείου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα,  οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για τη νέα Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) ενώ, στη συνέχεια, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Υδρογείου Ασφαλιστικής και Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, κ. Παύλος Κασκαρέλης και Δρ. Νάκης Αντωνίου, αντίστοιχα, κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των βασικών πορισμάτων του συνεδρίου παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει ή προτίθεται να αναπτύξει η κάθε εταιρεία προς υλοποίηση των προτάσεων που προέκυψαν.

Ydrogeios Anastasios kaskarelis 

«Το Συνέδριο αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της δέσμευσης και της αμέριστης υποστήριξης που προσφέρει η Υδρόγειος Ασφαλιστική στους συνεργάτες της, τους οποίους θεωρεί συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε κάθε της βήμα στα 45 χρόνια πορείας της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και τα αντίστοιχα 15 χρόνια στην Κύπρο», δήλωσε σχετικά ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος Δ.Σ., ο οποίος, κατά την έναρξη του Συνεδρίου, αναφέρθηκε στο παρελθόν και το παρόν της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του επαγγέλματος.

Ydrogeios Paylos Kaskarelis

«Με το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο φέρνουμε μαζί την τεχνογνωσία όχι μόνο των δύο ασφαλιστικών αγορών αλλά και των κορυφαίων ασφαλιστικών μας διαμεσολαβητών σε Ελλάδα και Κύπρο» τόνισε σχετικά με τη διοργάνωση ο  κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το  Συνέδριο αποτελεί ήδη για εμάς θεσμό και πρόκειται να επαναληφθεί με στόχο να αποτελέσει μία συνεχή δεξαμενή γνώσης καθώς και κίνητρο για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών για τις εταιρείες μας. Στην Υδρόγειο η συνεχής βελτίωση και ενίσχυση των υπηρεσιών μας περνάει μέσα από την ομαδικότητα και την αμφίδρομη σχέση που θέλουμε να διατηρούμε με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους συνεργάτες μας».

Ydrogeios Nakis Antoniou

Στην πρωτοτυπία και την επιτυχία της πρωτοβουλίας αναφέρθηκε και ο Δρ. Νάκης Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, τονίζοντας ότι «στο επίτευγμα αυτό, συνέβαλαν όλοι οι σύνεδροι, των οποίων ο επαγγελματισμός, οι γνώσεις και το ενδιαφέρον είναι οι καλύτεροι μας σύμμαχοι, στην αναζήτηση οδών προς την αριστεία». Ο Δρ. Αντωνίου, ευχαρίστησε «όλους τους συμμετέχοντες, τους εισηγητές, τους ομιλητές, αλλά και όλους τους αφανείς συντελεστές, που δούλεψαν σκληρά και συνέβαλαν σε αυτό το εγχείρημα» καταλήγοντας ότι «Έχουμε αποδείξει, ότι η συναδελφικότητα, η ομαδική δουλειά και η σύμπνοια είναι τα στοιχεία που οδηγούν τις εταιρείες μας με επιτυχία στο μέλλον. Και μην ξεχνάτε Συνάδελφοι: Η ασφάλεια είναι προϊόν που προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Το κλείσιμο του Συνεδρίου έγινε από τον κ. Λουκά Κορομπίλη, Γενικό Διευθυντή της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο οποίος επεσήμανε ότι η «δράση προσέφερε αυθεντική επικοινωνία και καλλιέργησε τις αξίες και τις δεξιότητες συνεργασίας». «Με γνώμονα τα πορίσματα», συνέχισε ο κ. Κορομπίλης, «οι εταιρείες μας θα εντείνουν την προσπάθειά τους για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, διατηρώντας τον ανθρωποκεντρικό τους χαρακτήρα ώστε να λειτουργούν με τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους και την προσφορά προς την κοινωνία».

Τα θέματα που παρουσιάσθηκαν στο Συνέδριο και αποτέλεσαν το αντικείμενο επεξεργασίας από τις ομάδες εργασίας των συνέδρων:

Ο κ. Σεραφείμ Αίσωπος, Σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης της Υδρογείου Ασφαλιστικής εισήγαγε το θέμα των αλλαγών που φέρνουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και των διαδικτυακών πωλήσεων και των τρόπων αντιμετώπισης αυτών.

Ο κ. Πάνος Νικολάου, Εμπορικός Διευθυντής της Υδρογείου Ασφαλιστικής, έθεσε το ζήτημα των παραγόντων που απαρτίζουν ένα σωστό και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο.

Ο κ. Χρυσόστομος Παρπούνας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής  & Διευθυντής Marketing της Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, εισήγαγε το θέμα της μείωσης των τιμολογίων και των επακόλουθων αυτής ενώ, σε μία δεύτερη εισήγηση, αναφέρθηκε στα προγράμματα υγείας και τα ζητήματα που τίθενται στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά ενόψει της εφαρμογής του νέου Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Πανίκος Παπαπέτρου, Διευθυντής Τμήματος Αποδοχής Κινδύνων της Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, εισήγαγε το θέμα της σωστής υποδομής ενός ασφαλιστικού γραφείου καθώς και της επιλογής της ιδανικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Για τους στόχους της νέας Οδηγίας Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) και το τι προσπαθεί αυτή να διασφαλίσει μίλησε, κατά τη δεύτερη ημέρα, η κα Ελίνα Ντασιώτη, δικηγόρος και Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

Προηγούμενο άρθροΣτο νέο video της AXA ερευνώνται συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για σεισμούς
Επόμενο άρθροΣεμινάριο του ΕΙΑΣ για Cyber Insurance & Cyber Risks Management