Αστική Ευθύνη: Αύξηση 2,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2015

288

Αύξηση 2,5% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων του Κλάδου Αστικής Ευθύνης το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του Κλάδου για το 2015 εκτιμάται σε € 78,6 εκ.

Αναφορικά με την κατανομή των ασφαλιστήριων συμβολαίων Αστικής Ευθύνης, το 48,4% αφορούσε γενική αστική ευθύνη, το 34,8% επαγγελματική αστική ευθύνη, το 13,5% εργοδοτική ευθύνη και το 3,3% λοιπές καλύψεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. G. Zorgno (φωτ.), Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ ανέφερε: «Το 2015 παρά το γεγονός ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία γενικά και για την ασφαλιστική αγορά (-6,1% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων), ο κλάδος Αστικής Ευθύνης παρουσίασε αύξηση παραγωγής 2,5%. Παρατηρήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κάλυψη διαφόρων επαγγελματικών ομάδων καθώς και ζήτηση για κάλυψη νέων κινδύνων όπως οι περιβαλλοντικοί (π.χ. κάλυψη αποβλήτων) και κυβερνοχώρου (IT – cyber risk)».

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη της ΕΑΕΕ εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑναπλ. Δ/ντρια Ασφαλιστικών Εργασιών στην Interasco η Κων/να Σταματοπούλου
Επόμενο άρθροΌμιλος ΝΝ: Αποτελέσματα β’ τριμήνου 2016