Διεθνείς διακρίσεις για τις μαθητικές ομάδες ρομποτικής Πάτρας, με την ταξιδιωτική υποστήριξη της Interamerican

1076
Interamerican robotiki mathites Patra

mathites H Interamerican ανέλαβε την ταξιδιωτική ασφάλιση των τριών μαθητικών ομάδων της Πάτρας που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που οργανώθηκε τον Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα, με θέμα “Sustainabots: Robots for Sustainability”.

Οι πατρινές ομάδες, με τις ρομποτικές κατασκευές και τις επιδόσεις τους, έφεραν στη χώρα μας ένα χάλκινο μετάλλιο (ομάδα “smartbirds next”, κατηγορία “οpen elementary”) και μια πρωτιά σε επίπεδο χωρών ΕΕ (ομάδα “linkage”, κατηγορία “regular”). Από την Ελλάδα, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό 11 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Το θέμα για την αειφόρο ανάπτυξη και οι πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, είναι σήμερα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΟΗΕ.

Σε αυτή τη βάση και σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της για την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης στην έρευνα και καινοτομία από τις μικρές ηλικίες, η Interamerican ανέλαβε την υποστήριξη των τριών ομάδων της Πάτρας με χορηγία ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Η εταιρεία κάλυψε ασφαλιστικά τους 18 μαθητές και συνοδούς από την Πάτρα που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή για κινδύνους ατυχήματος, υγείας, εξόδων λόγω απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων, κλοπής αποσκευών, αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και με παροχή νομικής προστασίας.

Οι πατρινές ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα, είχαν προκριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας την 1η και 2η θέση στην κατηγορία δημοτικού και την 1η θέση στην κατηγορία λυκείου.

Πρόσφατα, στο Γραφείο Πωλήσεων Πάτρας της Interamerican η επικεφαλής Χάρις Μανιατοπούλου και οι συνεργάτες της εταιρείας υποδέχθηκαν για τα συγχαρητήρια τους μαθητές που διακρίθηκαν και εκπαιδευτικούς των σχολείων τους και τους προσέφεραν βιβλία για τον χρηματοασφαλιστικό αλφαβητισμό.

Επισημαίνεται ότι η Interamerican συμμετέχει από το 2006 στην πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού προγράμματος για τους τραπεζοασφαλιστικούς οργανισμούς (UNEPFI) του ΟΗΕ και των “Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση” (Principles for Sustainable Insurance), από την ιδρυτική διακήρυξη του 2012, στο πλαίσιο της οργανωμένης εταιρικής υπευθυνότητας για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροΕΑΔΕ και BIPAR καλωσορίζουν την αναβολή της IDD
Επόμενο άρθροΗ Affidea εξαγόρασε τα διαγνωστικά κέντρα του ΥΓΕΙΑ