ΕΑΕΕ: Ερμηνευτικό Σημείωμα για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ασφαλισμένου Δραστηριοποιούμενου σε ΗΠΑ και Καναδά

467

Στο πλαίσιο της δημιουργίας «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της Ε.Α.Ε.Ε. έκρινε αναγκαία τη σύνταξη ερμηνευτικού σημειώματος για την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ασφαλισμένου δραστηριοποιούμενου σε ΗΠΑ και Καναδά.

Το ερμηνευτικό σημείωμα για την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ασφαλισμένου δραστηριοποιούμενου σε ΗΠΑ και Καναδά έχει ήδη ενταχθεί στο «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εντοπίσουν στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» με στόχο την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Tο «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης», όπως τονίζεται σε σχετική εγκύκλιο που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Giuseppe Zorgno, «έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλισμένων. Το «Ερμηνευτικό Λεξικό» εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες έννοιες-επεξηγήσεις και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους».

Προηγούμενο άρθρο€667.801 σε λήξεις συμβολαίων και αποζημιώσεις πλήρωσε το Γραφείο Χανίων της Interamerican
Επόμενο άρθρο1ον: Ερωτάται η Τράπεζα της Ελλάδος