EAEE και ΣΕΜΑ προετοιμάζονται για το 18ο Hydra Meeting

413

Είκοσι μία μόλις ημέρες απέμειναν μέχρι τη διεξαγωγή των εργασιών της συνάντησης ασφαλιστών και αντασφαλιστών στην Ύδρα (21 – 23 Σεπτεμβρίου 2016), που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Μία ημέρα πριν, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα το “Meeting the brokers of a sustainable future”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων και  σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του διεθνούς Hydra Meeting.

 

 

 

ydra-eaeeΤο 18ο Hydra Meeting

To Hydra Meeting, που φέτος συμπληρώνει 18 συνεχείς διοργανώσεις, θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη, 21 έως την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016. 

Στόχος της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως επισημαίνει σχετικά, παραμένει η διοργάνωση ενός συνεδρίου που δίνει την ευκαιρία σε ασφαλιστές και αντασφαλιστές να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα δρώμενα στον ασφαλιστικό κλάδο, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα μοιραστούν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε δύο επίκαιρα θέματα:

Το πρώτο έχει να κάνει με τις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία στις εργασίες των κλάδων ασφάλισης Αυτοκινήτου και Υγείας. Tο συγκεκριμένο θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. J. Michaely, Senior Motor Consultant, Munich Re (Γερμανία), G. Raftopoulos, CEO MedΝet International Ltd (Ελλάδα), και Η. Δασκαλόπουλος, Αναπλ. Γεν. Δ/ντής, Εθνική Ασφαλιστική (Ελλάδα). Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο κ. Ερ. Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ και CEO της ΑΧΑ Ασφαλιστική.

«Οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές σε άνοδο» είναι το δεύτερο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της  Ύδρας. Ομιλητές οι κ.κ. B. Bacani, Programme Leader, The UNEP FI Principles for Sustainable Insurance Initiative (Ελβετία), P. Huerta-Uribe, Expert Property EMEA Business Generation & Director, Property & Specialty Underwriting, Swiss Reinsurance Company Ltd (Ελβετία), και Μ. Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Ελλάδα). Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο κ. Ν. Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφάλισης, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ, και Γεν. Δ/ντής της HDI Global SE, Hellas.

Ως είθισται, τη συνάντηση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, ενώ στα ενδιάμεσα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις ασφαλιστών και αντασφαλιστών. Πέραν του συνεδριακού μέρους εμπλουτισμένο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με μουσικά και άλλα events, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν την εργασία, την ενημέρωση και τις επαγγελματικές επαφές με τη διασκέδαση!

 

ydra-sema“Meeting the brokers of a sustainable future”

Την Ετήσια Εκδήλωσή του, “Meeting the brokers of a sustainable future”, θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Hydra Meeting.

Στην εκδήλωση –θα λάβει χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, στη Γλυφάδα, στον πολυχώρο εκδηλώσεων Balux Prive– έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν 400 ηγετικά στελέχη της εγχώριας και διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς.

Η εκδήλωση του ΣΕΜΑ, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΕΕ, σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του διεθνούς Hydra Meeting, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της αναχώρησης για το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Όπως αναφέρουν εκ μέρους του Σ.Ε.Μ.Α. ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Καραβίας, και η Γενική Γραμματέας, κα Ευγενία Καφφετζή, «στόχος μας είναι πάντα η σύσφιξη των σχέσεων με τους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, η δικτύωση μεταξύ των προσκεκλημένων μας και η προβολή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου στον επιχειρηματικό κόσμο». Επισημαίνουν, επίσης, ότι επέλεξαν να καταστήσουν τη φετινή εκδήλωση Ανθρακικά Ουδέτερη, αποτιμώντας την Κλιματική και Περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκαλέσει και αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις της μέσω της χρήσης δικαιωμάτων άνθρακα, με σκοπό την υλοποίηση έργων θετικών προς το περιβάλλον. «Η επιλογή μας να καταστήσουμε “Πράσινη” την κορυφαία εκδήλωσή μας αντανακλά τη γενικότερη φιλοσοφία και ευαισθησία όλων μας για σεβασμό στον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Ευχόμαστε να είναι επιτυχημένες και “καρποφόρες” σε ειδήσεις οι εκδηλώσεις των δύο σημαντικών συλλογικών φορέων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Προηγούμενο άρθροΨηφιοποίηση vs Kοσμική Στασιμότητα
Επόμενο άρθροΌμιλος Groupama: Αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2016