ΕΕΑΕ: Δεν υποχρεούνται αλλά καλό είναι να διαθέτουν POS οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές

1039
POS

«Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν εντάσσονται στην υποχρεωτική εφαρμογή του POS», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), κρίνει ωστόσο, «ότι όσοι έχουν δικαίωμα και συμφωνία είσπραξης ασφαλίστρων, δεν μπορεί να μην παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους, συναλλαγής με πλαστικό χρήμα».

Πιο αναλυτικά, η ΕΕΑΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Μετά την πρόσφατη προσθήκη Επαγγελματιών που υποχρεούνται να διαθέτουν POS κατά τις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές και πελάτες τους, διευκρινίζουμε ότι ο ΚΑΔ 65.12 ο οποίος περιλαμβάνεται στους 58 νέους κλάδους που καθορίζονται με την Υπουργική απόφαση 133473/17, δεν αντιστοιχεί στις μορφές Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, αλλά στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση έχει ως έναρξη ΚΑΔ 66.2….

Συνεπώς συμπεραίνεται ότι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν εντάσσονται στην υποχρεωτική εφαρμογή του POS.

Κρίνουμε όμως, ότι όσοι έχουν δικαίωμα και συμφωνία είσπραξης ασφαλίστρων, δεν μπορεί να μην παρέχουν την δυνατότητα στους πελάτες τους, συναλλαγής με πλαστικό χρήμα.

Θεωρούμε ότι και βάσει της απόφασης του νομοθέτη, που η βούλησή του είναι η διευκόλυνση των συναλλαγών, αλλά και βάσει της δικής μας επαγγελματικής φύσης και οργάνωσης, η προμήθεια και διάθεση του POS είναι αναγκαία για όσους εισπράττουν ασφάλιστρα.

   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΕΑΕ

Προηγούμενο άρθροAXA Research Fund: Δίνοντας στο μωρό τα κατάλληλα εφόδια για ένα υγιές ξεκίνημα
Επόμενο άρθροΗ Truck & Cargo Insurance – Samoladas στο Συνέδριο Solutions V – Logistics Pest Analysis