Euler Hermes: Αύξηση 4,4% του κύκλου εργασιών το 2007

Αύξηση κατά 4,4% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Euler Hermes το έτος 2007, σε σχέση με το 2006. Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του 2007, αυξανόμενος κατά 10,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006. 
Λειτουργικά αποτελέσματα
«Η αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων κατά 17,9%, σε σχέση με το 2006, ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση κατά 4,4% του κύκλου εργασιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η αύξηση αυτή προήλθε, κυρίως, από την πολιτική της Εταιρίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, να μειώνει βαθμιαία την αναλογία των εργασιών που εκχωρεί στις αντασφαλιστικές εταιρίες. Κατά το  2007, η αναλογία των εργασιών που εκχωρήθηκαν μειώθηκε εκ νέου, κατά 6,6%. Συνεπώς, τα καθαρά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 14,2% και το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης κατά 15,4%.
Περαιτέρω τονίζεται ότι «η καλή απόδοση των ασφαλίσεων και των επενδυτικών αποτελεσμάτων διαμόρφωσαν τα λειτουργικά έσοδα σε 577,7 εκατ. ευρώ». 
Καθαρά κέρδη
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Euler Hermes, μετά την αφαίρεση των χρηματοοικονομικών δαπανών και των φόρων, ανήλθαν σε 407,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24,8% σε σχέση με το 2006. Η αύξηση αυτή, όπως διευκρινίζεται, συμπεριλαμβάνει το ποσό των €43 εκατ. που επανακτήθηκε από τη μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποχρεώσεων στη Γερμανία, σε συνέχεια της φορολογικής μεταρρύθμισης που ψήφισε η γερμανική κυβέρνηση. 
Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα a9,33, σε σύγκριση με τα a7,51 το 2006. Συνυπολογιζομένων των μη επαναλαμβανομένων κερδών από αναβαλλόμενη φορολογία, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €8,33.
Ίδια κεφάλαια 
Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν σε 2.077,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1.911,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2006, σηματοδοτώντας μία αύξηση της τάξεως του 8,7%, καθώς επίσης και μία απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξεως του 20,6%, πάνω από το μεσοπρόθεσμο στόχο της Euler Hermes.