Generali Academy 2014: 8ος Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

651

Σε ειδική εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε, στις 16 Δεκεμβρίου, η απονομή των διπλωμάτων στους αποφοίτους του Generali Academy για το 2014. Διακεκριμένα στελέχη της Generali μετέδωσαν, μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε 25 επιλεγμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2014, προσφέροντάς τους τα εχέγγυα να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλες τις επερχόμενες προκλήσεις στον χώρο της ασφαλιστικής αγοράς.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από Ιούνιο έως Δεκέμβριο του 2014 και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα όπως: το management, την επικοινωνία, το risk management, τις αρχές πειθούς, την αντασφάλιση, τις αλλαγές που φέρνει η οδηγία Solvency II, και πολλά ακόμα θέματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό χώρο.

Κύριοι εισηγητές των σεμιναρίων, από την ομάδα της Generali, και υπεύθυνοι για τον γενικό συντονισμό των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Academy, ήταν οι κ.κ. Γαβριήλος Κατσάνος, Διευθυντής Πωλήσεων Γενικών Ασφαλίσεων Ζωής Ανεξαρτήτων Δικτύων, και Κώστας Χομόνδοζλης, Διευθυντής Εκπαίδευσης. Τη δυναμική ομάδα του Academy συμπλήρωσαν και οι κ.κ. Γιάννης Σίνος, Διευθυντής Risk, Αναλογιστικού και Αντασφαλιστικού της Generali, και Νίκος Μπλάνας, στέλεχος του τμήματος Εκπαίδευσης της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Generali Academy συμπλήρωσε το 2014 οκτώ χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, με πάνω από 150 συμμετοχές, επισφραγίζοντας την έμπρακτη στήριξη της Generali στο δίκτυο των συνεργατών της, μέσα από την επένδυση στην εκπαίδευση και την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γαβριήλος Κατσάνος, ο οποίος τόνισε ότι το Generali Academy δεν είναι μια διαδικασία που σκοπός της είναι η εστίαση σε προϊόντα της Εταιρείας. Αντιθέτως, πρόκειται για μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που προσφέρει η Εταιρεία στην ασφαλιστική αγορά, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και ουσιαστικής ενημέρωσης για πλήθος θεμάτων που απασχολούν τον χώρο.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Generali, κ. Μιχάλης Σωτηράκος, υπογράμμισε ότι το μέλλον ανήκει στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ο οποίος μπορεί να βρίσκεται δίπλα στον ασφαλισμένο 24ώρες το 24ωρο και να του παρέχει ουσιαστική στήριξη. Οι γνώσεις και ο συμβουλευτικός ρόλος είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ασφαλιστή, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει στο πεδίο της αγοράς, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα διπλώματα στους αποφοίτους απένειμε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, κ. Πάνος Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που σηματοδοτεί το 2015 στην ελληνική και την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της νέας οδηγίας, Solvency II. Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ότι θα υπάρξει σταδιακά περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές του κλάδου είναι θετικές, καθώς η ιδιωτική ασφάλιση καλείται να καλύψει το κενό που δημιουργείται από τις εξελίξεις στο πεδίο του κοινωνικού κράτους.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες, οι ασφαλιστές θα πρέπει, όπως συνέστησε, να αξιοποιήσουν ουσιαστικά την τεχνολογία, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καθημερινή, οικονομική και επαγγελματική ζωή. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να ενισχύσουν τον ρόλο τους ως σύμβουλοι του πολίτη, που αναζητά την καλύτερη ασφαλιστική λύση.

Αναφερόμενος στο προφίλ του επιτυχημένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι γνώστης των διεθνών εξελίξεων στην ασφαλιστική αγορά και την οικονομία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στη νέα αγορά θα έχουν θέση εκείνοι οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δεν φοβούνται τις αλλαγές, προσαρμόζονται έγκαιρα στις εξελίξεις, αξιοποιώντας παράλληλα τη γνώση και την τεχνολογία και επιλέγοντας τις σωστές ασφαλιστικές εταιρίες για να συνεργαστούν».

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν από την πλευρά τους την ικανοποίησή τους για την πληρότητα και την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος, ευχαριστώντας την Generali για την απόφασή της να τους επιλέξει να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Η Generali δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και θα εμπλουτίζει το έργο του Generali Academy, υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια των συνεργατών της.

Λεζάντες

1. Ο κ. Μιχάλης Σωτηράκος.

2. Ο κ. Πάνος Δημητρίου

3. Από αριστερά, οι κ.κ. Στέφανος Κοντός, Γαβριήλος Κατσάνος, Ευθύμιος Γραβάνης, Σεραφείμ Τσακιρίδης.

4. Από αριστερά, οι κ.κ. Μαρία Μίχου, Γαβριήλος Κατσάνος, Διελλά Βικτωρία.

5. Από αριστερά, οι κ.κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος και Τάκης Βασιλόπουλος.

6. Από αριστερά, οι κ.κ. Μαρίνος Αγγελόπουλος, Γιώργος Μακάρογλου, Γαβριήλος Κατσάνος.

7. Από αριστερά, οι κ.κ. Γιάννης Δουλόπουλος, Πάνος Δημητρίου, Κώστας Χομόνδοζλης, Ευτυχία Παπαδήμα

8. Από αριστερά, οι κ.κ. Κώστας Παλυβάς και Νίκος Μπλάνας.

9. Από μπροστά προς τα πίσω, οι κ.κ. Γαβριήλος Κατσάνος, Μιχάλης Σωτηράκος, Κώστας Χομόνδοζλης, Νίκος Μπλάνας, Παναγιώτης Δήμου.

10. Από αριστερά προς δεξιά, οι κ.κ. Γαβριήλος Κατσάνος, Νίκος Μπλάνας, Κώστας Χομόνδοζλης, Μιχάλης Σωτηράκος.

Προηγούμενο άρθροEuropean Insurance in Figures 2013
Επόμενο άρθροXρ. Αχής: Προσηλωμένος στην υγεία της Ορίζων