Γιατί η Ορίζων ήταν χορηγός στη νέα ταινία του Μπουλμέτη;

3395
1968 orizon

Την ταινία «1968», που βγήκε στις αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου, στήριξε χορηγικά η Ορίζων Ασφαλιστική και η οικογένεια Αχή.

Στην επέτειο των 50 χρόνων από τη νίκη της ΑΕΚ έναντι της Σλάβια Πράγας και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από την ελληνική ομάδα, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης γύρισε την ταινία «1968».

Μια ταινία που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ αλλά μια ολόκληρη εποχή, μια Ελλάδα στην οποία πέρα από τα όσα συνέβαιναν πολιτικά και κοινωνικά, εκείνη τη βραδιά του Απρίλη στο Καλλιμάρμαρο υπήρχε πανό που έγραφε: «ΑΕΚ, οι Ολυμπιακοί μαζί σου».

Την ταινία «1968», που βγήκε στις αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου, στήριξε χορηγικά η Ορίζων Ασφαλιστική και η οικογένεια Αχή.

Ο κ. Χρήστος Αχής, Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής. προφανώς και δεν έζησε, λόγω ηλικίας, τη μεγάλη αυτή βραδιά για την ΑΕΚ και τον ελληνικό μπασκετικό αθλητισμό.

Τον ρωτήσαμε αν ήταν συναισθηματικοί οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξει χορηγικά η Ορίζων τη συγκεκριμένη ταινία. Στην απάντησή του, εστιάζει κυρίως στο μήνυμα της μεγάλης αυτής νίκης, στην αξία της επιμονής, της προσπάθειας και της ενότητας, για την πραγμάτωση ονείρων που μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και τη λογική:

Αχής Χρήστος ΟρίζωνΣτην Ορίζων Ασφαλιστική πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε και οφείλουμε να στηρίζουμε αξιόλογες δράσεις για την κοινωνία και τον πολιτισμό. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε το «1968» ως επίσημοι χορηγοί. Το «1968» δεν είναι απλά μια ταινία που απευθύνεται στους οπαδούς της ΑΕΚ. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλον τον ελληνικό λαό, μεταδίδοντας το αίσθημα της ενότητας και τη δύναμη που αυτή διαθέτει.
Η ταινία, θέτοντας στο επίκεντρο τη θρυλική κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου από την ΑΕΚ τον Απρίλιο του 1968, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, κατορθώνει να ανασυνθέσει μια ολόκληρη εποχή. Μέσα από αυτή την κατάκτηση, την πρώτη σε συλλογικό επίπεδο από ελληνική ομάδα, δόθηκε η ευκαιρία σ’ έναν πολύπαθο λαό να νιώσει ενωμένος και να θυμηθεί την αίσθηση της νίκης και της υπερηφάνειας! Επομένως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι λόγοι που μας οδήγησαν στη χορηγία αυτή, εκτός από συναισθηματικοί είναι και συμβολικοί.
Αξίζει, μέσω του «1968», να θυμηθούμε πως η επιμονή, η προσπάθεια, το πείσμα και κυρίως η ενότητα μπορούν να μας οδηγήσουν στην πραγμάτωση των ονείρων μας, ακόμη και αυτών που ξεπερνούν τη λογική. Θα δανειστώ ένα απόσπασμα από την ταινία, που αντικατοπτρίζει όλα τα παραπάνω: “Κέρδισαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν.”

Προηγούμενο άρθρο439.844 περιστατικά διαχειρίστηκε η Interamerican Βοήθειας το 2017
Επόμενο άρθροΗ ασφάλιση αυτοκινήτων είναι αναγκαίο… καλό!