Η Ευρωκλινική Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας

406

Τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχου ηπατίτιδας στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ παρέχει η Ευρωκλινική Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου).

Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 15:00 και κλείσουν ραντεβού στο Τμήμα Check up της Ευρωκλινικής Αθηνών στο τηλ.: 210 6416051-52.

Οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 30/08/2013.

Ο έλεγχος ηπατίτιδας περιλαμβάνει Αυστραλιανό αντιγόνο (HBsAg), anti-HCV, Πυροσταφυλική Τρανσαμινάση (ALT) και γ-GT και επίσκεψη σε Διευθυντή Ηπατολόγο, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Οι ηπατίτιδες αποτελούν μεγάλο παγκόσμιο, αλλά και Ελληνικό υγειονομικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι παραδοσιακά ενδημική χώρα ηπατίτιδας Β, η συχνότητα της οποίας έχει μειωθεί μεν σημαντικά κατά τις τελευταίες 3 δεκαετίες, αλλά το πρόβλημα έχει επιστρέψει δριμύτερο κατά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μαζικής παρουσίας οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας από Βαλκανικές χώρες, Κεντρική Ασία, Κίνα, Αφρική και άλλες περιοχές του κόσμου, με υψηλό επιπολασμό ηπατίτιδων.

Η ανίχνευση της ηπατίτιδας Β και C γίνεται με απλές εξετάσεις αίματος και η εξέταση των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινάσες, γ-GT, αλκαλική φωσφατάση) γίνονται επίσης εύκολα και μπορούν να εντοπίσουν ηπατικά προβλήματα πέραν των ηπατιτίδων. Οι εξετάσεις αυτές είναι αναγκαίες για όλους μας γιατί τα ηπατικά νοσήματα γενικά δεν προκαλούν συνήθως ενοχλήματα και όταν τελικά εκδηλωθούν υπάρχει ήδη εκτεταμένη, συχνά μη αναστρέψιμη καταστροφή του ηπατικού ιστού (κίρρωση ήπατος ή ηπατοκυτταρικός καρκίνος).

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί πλήρως οργανωμένο Ηπατολογικό Τμήμα το οποίο ασχολείται με την αξιολόγηση των ηπατικών εξετάσεων και την τελική διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των νοσημάτων του ήπατος.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Glassdrive-ΑΤΕ Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΟρίζων Ασφαλιστική: Eκπαιδευτική συνάντηση στην Πρέβεζα