ΙΝΤERAMERICAN: Εκπαίδευση για Πρώτες Βοήθειες σε δύο Ξενώνες των Παιδικών Χωριών SOS

1409
Διασώστες Interamerican Παιδικά Χωρια SOS

Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για πρώτες Βοήθειες από εξειδικευμένους διασώστες της Interamerican στα Παιδικά Χωριά SOS

Στο πλαίσιο του Συμφώνου που έχουν υπογράψει η ΙΝΤΕRAMERICAN και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών εκ μέρους της εταιρείας Βοήθειας του ασφαλιστικού ομίλου προς τον οργανισμό. Οι εξειδικευμένοι διασώστες (Άρης Παπαναστασίου, Νίκος Καραβαλάκης) της ΙΝΤERAMERICAN παρείχαν εθελοντικά εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζομένους δύο Ξενώνων των Παιδικών Χωριών.

Οι Ξενώνες, που βρίσκονται στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης, φιλοξενούν περί τους 50 ανήλικους πρόσφυγες. Η στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων αποτελεί νέα δραστηριότητα των Παιδικών Χωριών SOS, δεδομένου ότι το φαινόμενο κατά την περίοδο του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος προς τη χώρα μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και τα ασυνόδευτα παιδιά εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους.

Τα προβλήματα υγείας που απασχολούν τα φιλοξενούμενα παιδιά, συχνά χρήζουν αντιμετώπισης με παροχή άμεσης βοήθειας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΙΝΤERAMERICAN περιλάμβανε επίδειξη σχετικών πρακτικών. Περίπου 40 εργαζόμενοι στους δύο Ξενώνες: παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές, εκπαιδευτικοί, μάγειροι, δικηγόροι, διερμηνείς, συμμετείχαν στις δύο ημερίδες, που οργανώθηκαν από την εταιρεία και τα Παιδικά Χωριά SOS στις 6 Ιουνίου και 13 Ιουλίου.

Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των εργαζομένων σε Ξενώνα των Παιδικών Χωριών SOS
Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των εργαζομένων σε Ξενώνα των Παιδικών Χωριών SOS
Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Επόμενο άρθροiMonitor, νέα ψηφιακή εφαρμογή στη διάθεση των συνεργατών της ERGO