Κέρδη ύψους €1,5 εκατ. ανακοίνωσε η International Life για το α΄ τρίμηνο του 2011.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Όμιλος διατήρησε την κερδοφορία του, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα €1,5 εκατ., υπερβαίνοντας τον προϋπολογισμό του α’ τριμήνου. Για την ίδια περίοδο, η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής ανήλθε σε €11 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων και δικαιωμάτων του Ομίλου ανήλθε σε €28,6 εκατ., μειωμένη κατά 14,5% σε σχέση με το 2010, «γεγονός που οφείλεται στην επιλεκτική μείωση της παραγωγής του κλάδου αυτοκινήτων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η ανάπτυξη της Εταιρείας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, αποτυπώνεται και στο σύνολο των αποθεμάτων της, το οποίο διαμορφώνεται στα €182,2 εκατ., από τα οποία τα €105,8 εκατ. αφορούν σε αποθέματα Ζωής και τα €76,4 εκατ. σε αποθέματα Γενικών Ασφαλίσεων.
Ο κ. Γιάννος Μπράβος, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου International Life, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος International Life συνεχίζει την ανοδική πορεία που χάραξε το 2010. Το 2011 ξεκίνησε με κερδοφόρο α’ τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε το 2010 αποδίδει καρπούς. Με σταθερά βήματα προετοιμαζόμαστε για το Solvency II, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου πήραμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για εκκαθαρίσεις και επιλεκτικές συνεργασίες στην παραγωγή αυτοκινήτου, οι οποίες συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας μας και την ενίσχυση της ανταπόκρισής μας στις προκλήσεις του σημερινού και μελλοντικού ασφαλιστικού περιβάλλοντος».
Εν κατακλείδι, σημειώνονται τα εξής: «Ο Όμιλος International Life διαμορφώνει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων ασφαλίσεων Ζωής, αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων γενικών ασφαλίσεων, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο αποδοτικούς συνδυασμούς χαρτοφυλακίων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».