Κραχ Διαρκείας: Η μυστική ιστορία της κρίσης

2020
krax diarkeias

Marc Roche

Από την εισαγωγή του συγγραφέα στην ελληνική έκδοση, χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί: «Η νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 καθώς και εκείνη του Τραμπ είναι η άμεση επίπτωση της κρίσης των ετών 2007-2008, που πήρε τη μορφή κρίσης δημόσιου χρέους, ενώ σήμερα εμφανίζεται ως οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική. Το κύμα κατά του κατεστημένου, κατά της παγκοσμιοποίησης και κατά της σημερινής μετανάστευσης είναι μια αντίδραση κατά των οικονομικών ελίτ.

Η Ελλάδα είναι μονίμως παρούσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Στην περίπτωσή της, η επιβολή μιας πολιτικής λιτότητας έφερε κοινωνική δυστυχία και διεύρυνε τις ανισότητες, ενώ μία πραγματικά ευρωπαϊκή πολιτική θα ήταν η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα για ένα καινούριο ξεκίνημα, όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1954. Οι πολίτες είναι εκείνοι, και όχι οι τραπεζίτες, που θα πρέπει να λάβουν τις στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν την Ευρώπη».

Στο βιβλίο του αυτό ο Marc Roche καταγράφει με εξαιρετικά εύληπτο και αποκαλυπτικό τρόπο τον πραγματικό πόλεμο που παίζεται στα κέντρα των ισχυρών, από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι –ενός πολέμου του οποίου αβοήθητοι όμηροι είμαστε όλοι.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αναζητήστε τo στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM, Αγίου Κων/νου 43, Μαρούσι
Τηλ.: 210 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΠώς να κερδίζετε κάθε αντιπαράθεση
Επόμενο άρθροΣΕΜΑ: Meeting the Brokers of a Cyber Secure World