Naji Haddad: Στο MDRT έμαθα, κέρδισα, αναπτύχθηκα και δικτυώθηκα με συναδέλφους από όλο τον κόσμο

2861
Naji Haddad MDRT

Το μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος κ. Λουκάς Τουρνατζής, σε ρόλο δημοσιογράφου, συνομιλεί με τον Naji Haddad, ομιλητή στην ημερίδα MDRT Day στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2018.

Η συνέντευξη του κ. Naji Haddad είναι η τέταρτη από μία σειρά 8 συνεντεύξεων με κάποιους από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα πλαισιώσουν την MDRT Day στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνον οι απαντήσεις τους αλλά και τα ερωτήματα που τους έθεσε ο κ. Τουρνατζής δίνουν μια πρόγευση των όσων θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της Ημερίδας και προϊδεάζουν για όλα εκείνα (γνώσεις, πρακτικές, συμβουλές, νέες ιδέες) που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες!

Ζεις και εργάζεσαι στο Λίβανο. Πόσο εύκολο είναι για εσένα Naji να εργάζεσαι σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, με όλα αυτά τα προβλήματα και κάθε χρόνο να καταφέρνεις να είσαι μέλος MDRT;

Naji Haddad: Σίγουρα το να ζεις και να εργάζεσαι στο Λίβανο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, η δουλειά μας είναι να λύνουμε προβλήματα στις δύσκολες στιγμές και πάντα να βρίσκουμε χρηματοοικονομικές λύσεις. Ανησυχώ, αλλά δεν επηρεάζομαι, έτσι ώστε να διασφαλίζω μία συνεχή ανάπτυξη. Όταν εστιάζεις στους στόχους, τίποτα δε σε σταματά. Για αυτό πάντα έχω τους στόχους μπροστά μου και εστιάζω σε ό,τι είναι σημαντικό: να βλέπω περισσότερους ανθρώπους, να βοηθώ περισσότερους ανθρώπους και τελικά να αυξάνω το εισόδημά μου.

Έρχεσαι από τον τραπεζικό τομέα. Σε παρακαλώ πες μας ποιο ήταν το σημείο κλειδί, που σε οδήγησε να αλλάξεις καριέρα;

Naji Haddad: Αγαπώ τις προκλήσεις και σιχαίνομαι τη ρουτίνα. Αυτό ήταν αρκετό από μόνο του για να αφήσω την προηγούμενη εργασία μου στην τράπεζα. Ήθελα να έχω μία καριέρα στην οποία θα μπορούσα να πετύχω τα όνειρά μου και τους στόχους μου. Όταν ήμουν υπάλληλος, το μέλλον μου δεν ήταν στα χέρια μου, οι αποφάσεις δεν ήταν δικές μου και η ανάπτυξή μου δε βασιζόταν πάντα στις επιδόσεις μου. Επίσης δεν είχα τη δυνατότητα να πάω διακοπές όταν το ήθελα ή να αυξήσω όσο ήθελα το εισόδημά μου δουλεύοντας παραπάνω. Συνδυάζοντας όλα αυτά μαζί, πιστεύω ότι ένας φιλόδοξος άνθρωπος θα έκανε ακριβώς το ίδιο βήμα με εμένα.

Η ομιλία σου αναφέρεται σε μία αποστολή. Ποιο είναι το όραμά σου και ποια η αποστολή σου ως ασφαλιστικός σύμβουλος;

Naji Haddad: Η αποστολή μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αφήσουν μία κληρονομιά. Το κάνω αυτό γιατί τους βοηθώ στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Στόχος μου είναι πάντα να είμαι ο σύμβουλός τους και όχι ο πωλητής που τους πούλησε κάτι. Η δουλειά μου είναι να κατανοήσω τη σημερινή τους κατάσταση, να επισημάνω τα πιθανά οικονομικά κενά, να μάθω τους στόχους τους και στο τέλος να σχεδιάσω την απόλυτη λύση για να τους βοηθήσω να ξεπεράσουν τις προκλήσεις τους και να απολαύσουν τις επιτυχίες τους. Όταν το κάνω αυτό, η συνεργασία θα έρθει αυτόματα. Το όραμά μου είναι να δημιουργήσω ένα σύστημα τέτοιο, όπου η ομάδα μου θα μπορεί να παρέχει το ίδιο επίπεδο εργασιών χωρίς να χρειάζεται η παρουσία μου δίπλα τους.

Naji θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που έχεις πάρει όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχεις στα διεθνή συνέδρια MDRT. Πώς αυτό επηρέασε σημαντικά την καριέρα σου;

Naji Haddad: Κάθε χρόνο συμμετέχω στο συνέδριο MDRT για να μάθω μία νέα στρατηγική. Με αυτή, βελτιώνω τον τρόπο που δουλεύω και αναπτύσσω την επιχείρησή μου. Υπάρχουν πολλές ιδέες και πληροφορίες σε κάθε ετήσιο συνέδριο MDRT, όμως αυτό που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή μου και την καριέρα μου, ήταν ο σχεδιασμός για προσωπική ισορροπία (σωματική και πνευματική υγεία, σχέσεις, οικογένεια,  μόρφωση, οικονομικά, καριέρα, προσφορά στα κοινά).

Το MDRT είναι το μόνο μέρος που έμαθα, κέρδισα και αναπτύχθηκα σημαντικά. Επίσης δικτυώθηκα καταπληκτικά με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Μοιραζόμαστε προκλήσεις, λύσεις και ιδέες, και όλοι μαζί αναπτυσσόμαστε σαν μία κοινότητα με αυξημένο επαγγελματισμό και ηθικά πρότυπα.

Διαβάστε επίσης τις συνεντεύξεις των κ.κ. Sunny Lee, Yossi Manor, Άκη Αγγελάκη.

MDRT day thessalonikiΗ Ημερίδα MDRT Day in Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στο MET HOTEL, ώρα έναρξης 09:15, αίθουσα Μαΐστρος, Tel: +30 2310 017 000, Fax: +30 2310 017 100, Email: [email protected], 26ης Οκτωβρίου 48, 54627 Θεσσαλονίκη).

Περισσότερα για τους ομιλητές εδώ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Προηγούμενο άρθροΒραδιά Πολιτισμού για τους Συνεργάτες της Generali στο Μουσείο της Ακρόπολης
Επόμενο άρθροΔ. Μαζαράκης και Γ. Πιτσιλής εργάζονται εποικοδομητικά για λύσεις στον κλάδο αυτοκινήτου