Ο δικός μας άνθρωπος… κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μας καλεί!

2069
Xatzitheodosiou giannis

Επιστολή του επικεφαλής του επιμελητηριακού συνδυασμού “Το Επιμελητήριό μας”, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, υποψηφίου για την Προεδρία του ΕΕΑ.

Φίλοι και συνάδελφοι, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Πλησιάζει η ώρα που θα καθορίσει το μέλλον των Επιμελητηρίων της χώρας, καθώς στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 διεξάγεται η εκλογική διαδικασία.

Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πρόκειται για μία καθοριστική αναμέτρηση, που έρχεται σε μία στιγμή που η οικονομία μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και οι επαγγελματίες της χώρας να επιβιώσουν.

Σε αυτό το κρίσιμο για όλους μας χρονικό σημείο, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε κάθε έναν από εσάς και να σας  ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΕΕΑ, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ».

Η απόφαση μου αυτή ήρθε μετά από ώριμη σκέψη και με μοναδικό γνώμονα την ευθύνη που αισθάνομαι απέναντι σε όλα τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Αυτά τα τελευταία χρόνια που ήταν πραγματικά οδυνηρά και που η οικονομία της χώρας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, αισθάνθηκα ότι οι μικρομεσαίοι θα έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε δυναμικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική κρίση και τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές που την συνόδευαν.

Μαζί με μία ομάδα φίλων και συνεργατών ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αναμορφώσουμε και να αναβαθμίσουμε το ΕΕΑ.

Ήταν αρχές του 2014 όταν χάρη στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε ανέλαβα την προεδρία του ΕΕΑ, μετά από μία σύντομη θητεία ως Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου μας.

Οι στόχοι του συνδυασμού μας αλλά και οι προσωπικοί μου, ήταν ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των ευθυνών  μου. Προτεραιότητα ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών, να δώσουμε στο Επιμελητήριο μας επιτέλους «φωνή», τη δική σας «φωνή». Αυτή που για χρόνια δεν ακουγόταν πουθενά.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έπρεπε να πετύχουμε:

  1. Καλύτερη οργάνωση του ΕΕΑ ως σημείο εξυπηρέτησης των δεκάδων χιλιάδων μελών του.
  2. Άριστη διαχείριση των πόρων του ΕΕΑ.
  3. Παροχή πολλαπλάσιων υπηρεσιών στα μέλη μας.
  4. Δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης προς όφελος των μελών του ΕΕΑ.

Κοινή εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, πολιτικών και φορέων είναι ότι πλέον το ΕΕΑ διαδραματίζει έναν πιο ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο. Θεωρώ ότι φέραμε σε πέρας το έργο που αναλάβαμε τότε και κατορθώσαμε να κάνουμε πράξη όλα όσα επιδιώκαμε.

Η πορεία της θητείας μας περιλαμβάνεται ουσιαστικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.toepimelitiriomas.gr/apologismos.php.

Πρόκειται για 174 σελίδες που περιγράφουν μόνο ένα μέρος των πεπραγμένων μας ως διοίκηση. Είμαι πραγματικά περήφανος γιατί σε πείσμα πολλών, κατορθώσαμε και στηρίξαμε τον Επιμελητηριακό θεσμό στην Ελλάδα και μετατρέψαμε το ΕΕΑ από «υποχρεωτική συνδρομή» σε πολύτιμο σύμμαχο του επαγγελματία.

Ισχυροποιήσαμε οικονομικά το Επιμελήτηριο μας. Εκσυγχρονίσαμε τον τρόπο λειτουργίας του.
Ιδρύσαμε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΙΝΕΠ) ΤΟΥ ΕΕΑ. Χτίσαμε σημαντικές συνεργασίες. Ενεργοποιήθηκε η ανταποδοτικότητα του Επιμελητηρίου μας προς τα μέλη του με μια σειρά δράσεων. Διεισδύσαμε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ανοίξαμε δρόμους στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, όπως έδειξε η επιτυχημένη προσπάθεια με την κινέζικη Alibaba. Δημιουργήσαμε Πλατφόρμα Εκπαίδευσης από Απόσταση, eLearning. Αναπτύξαμε την επιρροή του ΕΕΑ στα δρώμενα που αφορούν τα μέλη μας (νομοθετική εξουσία, ΜΜΕ κλπ). Κερδίσαμε με το σπαθί μας μία ηγετική θέση στον δημόσιο διάλογο και τον σεβασμό όλων.

Δεν φοβηθήκαμε, δεν μείναμε στην ασφάλεια των μετόπισθεν. Καταθέσαμε ψυχή, βγήκαμε μπροστά και πολεμήσαμε σθεναρά. Και σε πολλές περιπτώσεις συμβάλαμε να αποφευχθεί το χειρότερο για τους μικρομεσαίους.

Αντιμετωπίσαμε καυτά ζητήματα, υποστηρίζοντας χιλιάδες μέλη μας σε δυσκολία, όπως τα θέματα των οφειλετών του ΟΑΕΕ, η 2η Ευκαιρία σε όσους έπεσαν έξω χωρίς δόλο κ.ά.

Μέλη του Συνδυασμού μας αγωνίστηκαν στα δικαστήρια για λογαριασμό χιλιάδων οφειλετών (βλ. ΟΑΕΕ).  Όταν όλοι μιλούσαν με απαξία για τους επαγγελματίες που έπεσαν έξω, μόνο εμείς μιλούσαμε δημοσίως για την «έντιμη πτώχευση» και για την απόλυτη ανάγκη για 2η Ευκαιρία. Στην αρχή μας υποτίμησαν, τελικά ο Νόμος άλλαξε και εμείς συμβάλαμε δραστικά σε αυτό.

Στην τρέχουσα θητεία μας στο ΕΕΑ θέσαμε τις βάσεις για ένα ισχυρό μέλλον. Στην επόμενη, θέλουμε να κάνουμε το όραμα μας για ένα δυνατότερο Επιμελητήριο, πραγματικότητα. Γιατί πλέον ξέρουμε πολύ καλά τι μπορούμε να πετύχουμε. Πάντα προς όφελος των μελών του ΕΕΑ και συνολικά της Ελληνικής Οικονομίας.

Αυτό το όραμα το αποτυπώσαμε στο Πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://www.toepimelitiriomas.gr/programma-sindiasmou.php.

Στόχος μας είναι να γίνετε όλοι συμμέτοχοι στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, γι΄αυτό και ζητώ από όλους σας να το μελετήσετε. Είναι στο χέρι μας αυτές οι επιδιώξεις να γίνουν πράξη. Το μόνο που απαιτείται, είναι η στήριξη σας. Να συνεργαστούμε για να συνθέσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα του ΕΕΑ.

Ο Συνδυασμός «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές με ένα ευρύτατο και ποιοτικό ψηφοδέλτιο. Περίπου πάνω από 150 υποψήφιοι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται στο ΕΕΑ.

Στην ιστοσελίδα μας www.toepimelitiriomas.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων μας.

Στόχος μας είναι ένα ισχυρό, ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο Επιμελήτηριο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές που τόσο κακό έχουν κάνει στη χώρα.

Δεν είμαστε «ουρά» κανενός και επιδιώκουμε μόνο την πρόοδο του Έλληνα επιχειρηματία και ελεύθερου επαγγελματία.

Η μέχρι τώρα πορεία μας αποδεικνύει την αξιοπίστια και των λόγων και των δεσμεύσεων μας. Για αυτό και ο Συνδυασμός «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή πολυσυλλεκτικότητα καθώς το μοναδικό κριτήριο που  μας απασχολεί για τους υποψηφίους μας είναι το έργο.

Μιλώντας από καρδιάς, καλώ όλους σας να συμμετάσχετε στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 2-4 Δεκεμβρίου 2017. Μόνον η συμμετοχή σας μπορεί να  δώσει τεράστια δύναμη στο ΕΕΑ και στην εκλεγμένη διοίκηση που θα προκύψει, αφού το Επιμελητήριο είστε όλοι εσείς.

Και σας καλώ να στηρίξετε τον συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ». Τον ανεξάρτητο συνδυασμό που αγκαλιάζει όλους τους επαγγελματίες, χωρίς διάκριση. Τον συνδυασμό που έχει ήδη αποδείξει ότι πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Συνταχθείτε μαζί μας για ένα Επιμελητήριο που δικαιωματικά μας αξίζει.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Υποψήφιος Προέδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Επικεφαλής του Συνδυασμού ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΣτην «Αθήνα του Βορρά» οι επιτυχημένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής
Επόμενο άρθροΕΑΕΕ: €12,6 δισ. οι επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών το 2016