Οικονομικά αυτάρκης ο ΠΣΑΣ στοχεύει το 2018 στο μεγάλωμα της αγοράς

Η οικονομική αυτάρκεια και ευρωστία του ΠΣΑΣ διαπιστώθηκε κατά την 43η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του ετήσιου συνεδρίου, στις 25 Ιανουαρίου, στον εντυπωσιακό και ιδιαίτερο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Η αυτάρκεια αυτή θα επιτρέψει στον ΠΣΑΣ να ακολουθήσει μία πιο εξωστρεφή στρατηγική κατά το 2018, με δύο κύριους άξονες, τα μέλη του και τον Έλληνα πολίτη-καταναλωτή, και κύριο στόχο το μεγάλωμα της αγοράς.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν 300 μέλη του ΠΣΑΣ και, σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν μια από τις μεγαλύτερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών.

Εξίσου μεγάλη ήταν η προσέλευση και στο ετήσιο συνέδριο.

400 περίπου ασφαλιστικοί σύμβουλοι στην αίθουσα και άλλοι 200 από την επαρχία, μέσω livestreaming, παρακολούθησαν συμμετέχοντας ενεργά, τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των κ.κ. Δημήτρη Μαύρου, Δ/ντος Συμβούλου της MRB Hellas A.Ε., Θέμη Σαρανταένα, Συμβούλου Marketing, και Ιωάννη Πολλάλη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Δ. Μαύρος ανέλυσε το ψυχοκοινωνικό προφίλ του Έλληνα σήμερα και τις κυρίαρχες αντιλήψεις & προκλήσεις ως προς την ιδιωτική ασφάλιση, υπογραμμίζοντας ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν και πρέπει να ικανοποιήσουν το αίτημα του Έλληνα πολίτη για αξιοπρέπεια.

Ο κ. Θ. Σαρανταένας μίλησε για το πώς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μπορούν να αναπτύξουν μία στρατηγική Digital Marketing, αξιοποιώντας τα social media και δημιουργώντας Personal Branding.

Ο κ. Ι. Πολλάλης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά τα μνημόνια, στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η “νέα εποχή” και ποιες “ασθένειες” εμποδίζουν την επιτυχία. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. καθηγητής, «προϋπόθεση της επιτυχίας είναι να έχετε “ψαχτεί” με τον εαυτό σας. Να έχετε αυτοπεποίθηση και να είστε προσαρμοστικοί».

Εξίσου ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση από το στέλεχος της wind, κ. Μιχάλη Καστρινάκη, του λογισμικού Wind Market app (υπηρεσία επικοινωνίας και διαχείρισης πελατολογίου).

Ο ΠΣΑΣ έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να επιδεικνύει μία εξαιρετικά δυναμική και αναβαθμιστική παρουσία στα ασφαλιστικά δρώμενα, προσφέροντας στα μέλη του ανταποδοτικά οφέλη (webinar με Έλληνες και ξένους ομιλητές, e-learning πλατφόρμα για τα premium μέλη του), αλλά και ένα βήμα διαλόγου και ενημέρωσης για σημαντικά θέματα.

Για παράδειγμα, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους στο συνέδριο έθεσαν και τα θέματα για τα οποία θα ήθελαν να ενημερωθούν.

Το ενδιαφέρον τους συγκέντρωσαν η IDD, το Ενιαίο Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και ο κανονισμός GDPR. Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Π. Λελεδάκης, ενημέρωσε συνοπτικά για τις εξελίξεις στα παραπάνω θέματα.

Η είδηση είναι ότι η ΤτΕ θα προχωρήσει σε ενοποίηση των ασφαλιστικών συμβούλων και των πρακτόρων σε μία κατηγορία (όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη), ενώ (όπως μάθαμε στο περιθώριο του συνεδρίου) δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στη βαθμίδα των συντονιστών, οι οποίοι παραμένουν ως έχουν.