Tη νέα της “αποστολή” με τίτλο Pencil Οn The Moon συστήνει η Generali, μέσα από το ομώνυμο ιστολόγιο. Το νέο ψηφιακό κανάλι που υποστηρίζεται από την Generali, φιλοδοξεί να παρουσιάζει στο κοινό όλες τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, της υγείας και της επιστήμης.
Εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και επιστημονικοί συνεργάτες παρακολουθούν, καταγράφουν και αναλύουν τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών και παρουσιάζουν με κατανοητό τρόπο το πότε, το πώς και το γιατί θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Ο επισκέπτης θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στα πιο σημαντικά γεγονότα από τον χώρο της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της επιστήμης και του περιβάλλοντος.
Καθώς οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα τρέχουν και οι συνήθειες τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, με νέα ήθη να καθιερώνονται, η Generali επιλέγει να μην είναι απλώς θεατής των εξελίξεων. Μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Pencil Οn The Moon η Generali παίρνει μέρος στη συζήτηση για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που μας απασχολούν σήμερα και διαμορφώνουν το αύριο.
Πώς μπορεί ένα videogame να βοηθήσει τους γιατρούς να σώσουν ζωές, μπορεί η επαυξημένη πραγματικότητα να γίνει σύμμαχος της υγείας μας και πώς μια selfie μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο; Απαντήσεις σε αυτά και αλλά πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα δίνει η συντακτική ομάδα του Pencil On The Moon, η οποία βρίσκεται στον παλμό των εξελίξεων, με την υποστήριξη της Generali.
Στόχος της νέας πρωτοβουλίας της Generali είναι να παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις σύγχρονες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες.
Γιατί Pencil on the moon…
Σύμφωνα με έναν δημοφιλή αστικό μύθο κατά τη διάρκεια της «κούρσας του διαστήματος», η NASA είχε δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και αναρίθμητες ώρες έρευνας για την ανάπτυξη ενός στυλό που να γράφει στο διάστημα.
Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι απλώς χρησιμοποιούσαν μολύβι. Όπως και όλοι οι αστικοί μύθοι, έτσι κι αυτός διαθέτει μερικά ψήγματα αλήθειας –πράγματι η NASA διερεύνησε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός στυλό που να γράφει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αλλά λόγω κόστους οι αστροναύτες συνέχιζαν να χρησιμοποιούν μολύβια.
Παρότι η NASA εγκατέλειψε το project, η Fisher Pens ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός στυλό με δικούς της πόρους. Όταν τελικά το παρουσίασε, η NASA έσπευσε να το προμηθευτεί για τις διαστημικές αποστολές της. Λίγα χρόνια αργότερα, το ίδιο έπραξε και η διαστημική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης.
«Η ιστορία από την οποία είναι εμπνευσμένος ο τίτλος του blog, μας δίνει την αφορμή να τονίσουμε τη σημασία της απλότητας, ενώ παράλληλα μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε την αξία της έρευνας και της εξέλιξης, οι οποίοι άλλωστε είναι οι βασικοί πυλώνες αυτού του blog», επισημαίνει η Εταιρεία.
Περιηγηθείτε κι εσείς στον κόσμο του Pencil Οn Τhe Moon