Πορεία δυναμικής ανόδου στο οκτάμηνο 2017 για την NP Ασφαλιστική

1295

Με ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκαν τα βασικά μεγέθη της NP Ασφαλιστικής κατά το οκτάμηνο (Ιανουάριος- Αύγουστος 2017).

Η παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στις 31/08/2017 διαμορφώθηκε στα 20,2 εκατ. Ευρώ, αυξημένη κατά 9,45% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς.

Το πλήθος  ασφαλισμένων οχημάτων στο οκτάμηνο αυξήθηκε κατά 22,45% σε σχέση  με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 153.210 οχήματα.

Η παραγωγή των Λοιπών Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων αυξήθηκε άνω του 13%, στα 2,2 εκατ. Ευρώ, ενώ οι Τεχνικές Προβλέψεις (αποθέματα) διαμορφώθηκαν στο Α’ εξάμηνο 2017 στα 36 εκατ. Ευρώ.

Τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 45,3 εκατ. Ευρώ, ενώ τέλος, μέσα από την καλή  διαχείριση των ζημιών και την άμεση πληρωμή τους, ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε με στοιχεία οκταμήνου στο 51,3% που είναι από τους χαμηλότερους δείκτες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και ο οποίος συντελεί τόσο στην καλύτερη αποθεματοποίηση όσο και στην διαμόρφωση προοπτικών υψηλής κερδοφορίας μέχρι το τέλος της χρήσης.

Θετικές εκτιμήσεις για το τέλος της χρήσης

Η NP Ασφαλιστική εκτιμά ότι η βελτίωση των παραγωγικών μεγεθών, σε συνδυασμό με τη μείωση των ζημιών και το προσεκτικό underwriting, θα βελτιώσει περεταίρω το τεχνικό αποτελέσματα της Εταιρείας στο τέλος του έτους σε επίπεδα υψηλότερα του 2016. Επιπλέον,  εκτιμάται ότι σε άνοδο βρίσκεται και ο Δείκτης Φερεγγυότητας – SCR σε σχέση με το ήδη υψηλό ποσοστό 167,8% με το οποίο έκλεισε το 2016 η Εταιρεία.  Με τα στοιχεία Α’ Εξαμήνου, ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας SCR διαμορφώθηκε στο 190,6% και ο στόχος που η Εταιρία έχει θέσει είναι να ξεπεράσει το 200% στο τέλος της χρήσης.

«Το γεγονός ότι οι ζημιές παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου και ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί μετά και την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές,  σε συνδυασμό  με  την ανοδική πορεία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα,  διαμορφώνει προσδοκίες ότι ο ανοδικός ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος του έτους», επισημαίνει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία.

Μεταφορά σε νέο ιδιόκτητο κτήριο

Το φθινόπωρο του 2017 σφραγίζει μία νέα εποχή για την NP Insurance, με τη μεταφορά της Έδρας της στο νέο ιδιόκτητο κτήριο 4.000 τ.μ. στο «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι, από τον Πειραιά που βρίσκεται σήμερα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό κτήριο, που θα ανοίξει μία «νέα σελίδα» στην αναπτυξιακή  πορεία της NP Insurance.

Ταξίδι στη Ρωσία

Την ευκαιρία να απολαύσουν το  “άρωμα” της μοντέρνας και αυτοκρατορικής Μόσχας συνδυασμένο με την πολυτέλεια και την αρχοντιά της τσαρικής Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη είχαν 40 εργαζόμενοι και συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της NP Ασφαλιστικής, που πέτυχαν τους στόχους του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2016.

Πρόκειται για την 12η εκδρομή που διοργανώνει η Εταιρεία στα 14 χρόνια λειτουργίας της,  δείγμα της πρόθεσης της Εταιρείας από την ίδρυσή της για ανταμοιβή των συνεπών και παραγωγικών στελεχών και συνεργατών.

Πλέον, στόχος του Δικτύου Συνεργατών είναι η επιτυχία στο νέο ταξίδι – έπαθλο του Διαγωνισμού Πωλήσεων που ήδη τρέχει από αρχές του έτους, με προορισμό το Λονδίνο.

Ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος επανεκπαίδευσης για το έτος 2017

Η επιστροφή από το ταξίδι στη Ρωσία σηματοδοτεί την έναρξη και του νέου και τελευταίου κύκλου επαναπιστοποίησης και επανεκπαίδευσης Συνεργατών για τον Τομέα Β του 2017 (θεσμικό πλαίσιο).

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν στις 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν περίπου τρεις (3) εβδομάδες, όπου θα πραγματοποιηθούν δεκατρείς (13) εκπαιδευτικές συναντήσεις σε οκτώ (8) περιοχές της Ελλάδας και θα παρακολουθήσουν περίπου 600 Συνεργάτες της Εταιρίας.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η NP Ασφαλιστική, συνεπής στην στρατηγική της για την άρτια εκπαίδευση του Δικτύου Συνεργατών της, θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα σεμινάρια επαναπιστοποίησης και για τους τρεις (3) τομείς, το 2018.

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΧΑ βραβεύεται για την υπηρεσία ψηφιακής πραγματογνωμοσύνης
Επόμενο άρθροΕΙΑΣ: Σεμινάριο για τις Ομαδικές Ασφαλίσεις