Στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η αναβολή της IDD

995
xronometro

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η από τις 14/3/2018 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναβολή της ενσωμάτωσης σε εθνικό επίπεδο της Οδηγίας 2016/97 IDD Περί Ασφαλιστικής Διανομής, έως και την 1η Ιουλίου 2018 και η ημερομηνία εφαρμογής της έως την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στις νέες διαδικασίες που απαιτούνται, για την εφαρμογή της από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς πανευρωπαϊκά.

Επειδή η αρχική ημερομηνία ενσωμάτωσης της Οδηγίας είχε οριστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2018 και για να μη δημιουργηθεί νομικό κενό, η απόφαση της 19/03/2018 έχει αναδρομική ισχύ από τις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος εκφράζει «τη βεβαιότητα, όσον αφορά την εθνική μας Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ότι μόλις ολοκληρώσει το έργο της και πριν το σχέδιο τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα δώσει τον χρόνο και τη δυνατότητα για ενημέρωση και μελέτη στους θεσμικούς φορείς».

 

  • Ετικέτες
  • IDD
Προηγούμενο άρθροH Groupama Ασφαλιστική στήριξε τη μουσική εκδήλωση «Diplomats in concert»
Επόμενο άρθροQudos Insurance: Θα ενταχθεί στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού