Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών με τον Χ. Σταϊκούρα και ΤτΕ

381

 

 

Ευρωπαϊκή Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών

 Πλήρης η στήριξή της στην προσπάθεια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών

Συναντήσεις του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών (EACB), κ. Herve Guider, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Παπαδάκη, με θέμα την ενίσχυση του θεσμού των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στις 11 & 12 τρέχοντος μηνός, στην Αθήνα.

Ο κ. H. Guider υπογράμμισε τη βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, για ενίσχυση του θεσμού των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ελλάδα, καταθέτοντας παράλληλα την έγγραφη, πλήρη στήριξη της EACB στην προσπάθεια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Τόνισε επίσης ότι, με αφορμή την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματοςπρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των Συνεταιριστικών Τραπεζών σε αυτό, καθώς η παρουσία τους θεωρείταιουσιαστική για τις τοπικές Οικονομίες και ιδιαίτερα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. 

Παράλληλα, στις συναντήσεις έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ευρώπη, που αντιπροσωπεύουν το 20% της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς, στο ρόλο που διαδραματίζουν στην ανταγωνιστικότητα των αγορών και στην συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση της πρόσβασης των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στο Τραπεζικό Σύστημα. Επισημάνθηκε επίσης ότι, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στις ανάγκες των πελατών τους και αποτελεσματικότερα, συγκριτικά με το λοιπό τραπεζικό σύστημα.

Προηγούμενο άρθροCarglass® και στο iPhone
Επόμενο άρθροΦορολόγηση Ασφαλίσματος Ομαδικών ασφαλίσεων