Τελετή αποφοίτησης στην Generali Academy

489

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που συμμετείχαν στα σεμινάρια της GeneraliAcademy, μίας εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της Generali, που έχει βάλει τη σφραγίδα της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Οι 20 ανεξάρτητοι διαμεσολαβητέςσυνεργάτες της Generali παρέλαβαν τα διπλώματα τους σε κλίμα συγκίνησης, καθώς, όπως τονίσθηκε από τους ίδιους, στον ένα χρόνο που παρακολουθούσαν τα σεμινάρια της Generali Academy, όχι μόνο έμαθαν πώς λειτουργεί το backoffice μιας ασφαλιστικής εταιρείας, γεγονός που τους ενίσχυσε ένα αίσθημα ασφαλείας και σιγουριάς για τη δουλειά τους, αλλά παράλληλα γνώρισαν άριστους συναδέλφους και φίλους, που μοχθούν και αυτοί για μία καλύτερη ασφαλιστική αγορά.

Στην Generali Academy οι συμμετέχοντες παρακολουθούν έναν κύκλο μαθημάτων που αφορούν στην οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς, την αντασφάλιση σε πρακτικό επίπεδο και πώς επιδρά στους διαμεσολαβούντες, στο underwriting, στις ζημιές, στις πωλήσεις, στο management, στις αρχές της πειθούς, το management για μεσίτες και την επικοινωνία.

Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Generali, κ. Κώστας Χομόνδοζλης, τόνισε ότι στόχος των σεμιναρίων είναι να αποκτούν οι διαμεσολαβούντες μία γενικότερη γνώση για τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο κ. Γαβριήλ Κατσάνος, Διευθυντής Πωλήσεων Ζωής Ανεξάρτητων Δικτύων, υπογράμμισε ότι η Generali Academy είναι μία πρωτοβουλία της Generali που έχει γίνει πλέον θεσμός, και εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας, η οποία στοχεύει στη ενίσχυση του ρόλου των διαμεσολαβούντων και στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Στους παρευρισκόμενους συνεργάτες, απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διευθυντής Πωλήσεων της Generali, κ. Μιχάλης Σωτηράκος, ο οποίος ανέλυσε την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας, η οποία είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη των εργασιών των συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και αυτό θα γίνει με τη δική σας συνδρομή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηράκος, ενώ προανήγγειλε την κυκλοφορία νέων καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων ζωής, υγείας και περιουσίας το αμέσως επόμενο διάστημα από την Generali. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις από την Generali στην τεχνολογία θα συνεχισθούν, για την ουσιαστική στήριξη και διευκόλυνση των διαμεσολαβούντων.

Ο κ. Τάκης Βασιλόπουλος, Chief  Technical Manager της Generali, σημείωσε από την πλευρά του ότι τα τεχνικά τμήματα και οι πωλήσεις της εταιρείας αποτελούν μία σφιχτά δεμένη ομάδα, η οποία έχει κοινό στόχο τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και την συνεχόμενη αναβάθμιση και εξέλιξη του κλάδου. «Τώρα είναι η ευκαιρία να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά, και μαζί να κάνουμε τη διαφορά» τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, κ. Πάνος Δημητρίου, αναφέρθηκε στην πορεία της Generali στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι παρά την κρίση η εταιρεία συνεχίζει σταθερά να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της και παρέμεινε κερδοφόρα.

«Η ελληνική ασφαλιστική αγορά επλήγη από την οικονομική κρίση, όμως θα εξακολουθήσει να υπάρχει γιατί η αξία της είναι αναμφισβήτητη. Τώρα περισσότερο από ποτέ ο Έλληνας καταναλωτής την έχει ανάγκη, και δεν μπορεί να μείνει ανασφάλιστος», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι λόγω Solvency II η αγορά θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, καθώς θα υπάρξουν και εταιρείες που δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας οδηγίας.

Το 2014, συμπλήρωσε, θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά, όμως από το 2015 θα αρχίσει η ανάπτυξη. «Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, που δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα χωρίς τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές», υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου και ζήτησε από τους διαμεσολαβούντες να κατακτήσουν το ρόλο που τους αξίζει στην ασφαλιστική αγορά.

«Αν συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου απευθυνόμενος στους συνεργάτες της Generali, τους οποίους κάλεσε να εργασθούν με γνώση, πάθος και πείσμα, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στη νέα ασφαλιστική αγορά μετά την κρίση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με την απονομή των διπλωμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Generali Academy, με το συντονισμό των κ.κ. Κώστα Χομόνδοζλη, Γαβριήλ Κατσάνου, πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε από τα στελέχη της εταιρείας, κ.κ. Νίκο Μπλάνα, Ελένη Μάνου, Γιάννη Σίνο, καθώς επίσης και από τους εισηγητές κ. Σπύρο Καράγιαννη και κα Σίσσυ Σακελλαρίδου.

Στο 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι κ.κ.: Άγγελος Σάββας, Άγγελος Γιαννουδάκος, Ανάργυρος Γαλάτης, Γιάννης Φελέσκουρας, Δημήτρης Ζης, Αντώνης Αραβαντινός, Κώστας Σταυρόπουλος, Χρήστος Γεωργιόπουλος, Όλγα Μαγγοπούλου, Βρεττός Πολίτης, Κική Αντωνοπούλου, Νίκος Παναγιώτου, Δημήτρης Μπαρδάνης, Γιάννης Κιούκας, Νίκος Λογοθέτης, Κατερίνα Αϊβαζίδου, Φιλιώ Φράγκου, Σίσσυ Σακελλαρίδου, Αλέξανδρος Κορλέτης.

 


 

Προηγούμενο άρθροEditorial Φεβρουαρίου 2014
Επόμενο άρθροΟι κεφαλαιακές απαιτήσεις πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς κινδύνους για τους ασφαλιστές