Τι λέει ο νόμος για τους Cyber Risks;

450

«The “Dematerialized” Insurance, Distance Selling and Cyber Risks from an International Perspective»

των  Ι. Ρόκα, Pierpaolo Marano και Peter Kochenburger

 

Ένα ακόμα βιβλίο με ιδιαίτερα επίκαιρη θεματική επιμελήθηκε ο έγκριτος καθηγητής ασφαλιστικού δικαίου κ. Ιωάννης Ρόκας, αυτή τη φορά με τη συνεργασία των κ.κ. Pierpaolo Marano  (Παν/μιο Catholic University of Milan) και Peter Kochenburger (Παν/μιο Connecticut USA).

Πρόκειται για το TheDematerializedInsurance, Distance Selling and Cyber Risks from an International Perspective («Η “Άυλη” Ασφάλιση, πωλήσεις εξ αποστάσεως και Διαδικτυακοί Κίνδυνοι από μια διεθνή προοπτική») και είναι το πρώτο βιβλίο που ασχολείται με τα συγκεκριμένα θέματα από τη σκοπιά του συγκριτικού δικαίου. Είναι, επίσης, και η πρώτη ακαδημαϊκή έρευνα που ασχολείται με τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και τους κινδύνους στους εικονικούς κόσμους. Παρακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας σε σχέση με τις συγκρούσεις νόμων που αφορούν τις ασφαλιστικές συμβάσεις.

Το βιβλίο υιοθετεί μια διεθνή προοπτική, για να εξετάσει πώς η διαδικτυακή πώληση ασφάλισης θα είναι πεδίο προκλήσεων σε ό,τι αφορά τις κανονιστικές ρυθμίσεις και τις ασφαλιστικές συμβάσεις, με έμφαση στις πωλήσεις ασφαλίσεων, την προστασία των καταναλωτών, τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και της ιδιωτικής ζωής, καθώς και την επίλυση διαφορών.

Σήμερα οι ασφαλιστές, οι ασφαλισμένοι, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές  και οι ρυθμιστικές αρχές αλληλεπιδρούν σε έναν ολοένα και πιο online κόσμο, με βαθιές επιπτώσεις στον τρόπο που παραδοσιακά λειτουργεί μέχρι τώρα η ασφαλιστική βιομηχανία. Ενώ οι αυξανόμενες απειλές για τα δεδομένα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν κύριες πηγές κινδύνου για τους ασφαλιστές, την ίδια στιγμή η ασφάλιση κυβερνοκινδύνων έχει γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο εμπορικά ασφαλιστικό προϊόν σε πολλές χώρες.

Μελετητές και επαγγελματίες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία επανεξετάζουν αυτά τα θέματα από τις απόψεις των ασφαλιστών, των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Springer, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

Περισσότερα εδώ.

 

 

Προηγούμενο άρθροNP Insurance: Υψηλοί δείκτες Φερεγγυότητας για το 2015
Επόμενο άρθροΙδού, γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση!