Επίσκεψη του Vienna Insurance Group στην Affidea & την Εθνική Ασφαλιστική

Συνάντηση με στόχο την παρουσίαση των επιτυχημένων πρακτικών της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας της Affidea στους τομείς της οργάνωσης, διαχείρισης και συντονισμού των εξωνοσοκομειακών προγραμμάτων που υλοποιεί σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι του Vienna Insurance Group (VIG), ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με 50 ασφαλιστικές εταιρείες σε 25 χώρες, επισκέφθηκαν πρόσφατα την Affidea στην Ελλάδα, με σκοπό την ενημέρωση και καθοδήγησή τους αναφορικά με τη μεθοδολογία και τεχνογνωσία υλοποίησης που έχει υιοθετήσει η ελληνική θυγατρική εταιρεία στους κρίσιμους τομείς της οργάνωσης, διαχείρισης και συντονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών σε εξωνοσοκομειακά προγράμματα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη.

Μεταξύ αυτών και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Αυστριακού ασφαλιστικού ομίλου, Dr. Peter Varadi (CEO of Health Fund) και κ. Fanni Straub, ο Επικεφαλής Ανάπτυξης, κ. Zsolt Balogh, ο Διευθυντής Πωλήσεων, κ. Gabor Zsolnai, και ο Project Manager, κ. Tamas Maizl.

Από την Εθνική Ασφαλιστική παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, ο Αν. Γενικός Διευθυντής, κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, η Αν. Γενική Διευθύντρια, κα Α. Σκανδαλιάρη, και η Δ/ντρια, κα Ε. Αβρανά.

Εκ μέρους της Affidea συμμετείχαν ο Διευθυντής Εξωνοσοκομειακών Λύσεων Ευρώπης, κ. Θανάσης Λοπατατζίδης, η Εμπορική Δ/ντρια Α. Ευρώπης, κα Anita Pampuch, η Εμπορική Διευθύντρια Ελλάδας, κα Χριστίνα Καψαλάκη, και η Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιρειών & Δικτύου, κα Μαρουσώ Τρέσσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάσθηκε η εξέλιξη της συνεργασίας όπως αυτή υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο.

Η παρουσίαση εστίασε ιδιαίτερα στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Affidea, αλλά και στα σημαντικά οφέλη που έχει αποκομίσει η Εθνική Ασφαλιστική σε πολλά επίπεδα αναφορικά με την πελατοκεντρική στρατηγική της μέσα από την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους ασφαλισμένους της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των ασφαλισμένων της Εθνικής και στην ταυτόχρονη περιστολή δαπανών που επιτεύχθηκε.

Η συνάντηση έκλεισε με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε επιμέρους σημεία των σύγχρονων μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασφαλιστικές εταιρείες, τις διεθνείς τάσεις σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τις ασφαλιστικές αγορές της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στην Αθήνα οι έξι εκπρόσωποι του VIG είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Επιχειρησιακό Κέντρο Συντονισμού Υπηρεσιών, να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης διαχείρισης και υποστήριξης δικτύου παροχών, καθώς και να μεταβούν σε ένα από τα πολυδύναμα και υπερσύγχρονα διαγνωστικά εργαστήρια του ομίλου στον Άγιο Δημήτριο.

Η διοικητική διευθύντρια του εργαστηρίου κα Μαρία Νικολαΐδη ξενάγησε την ομάδα στους πρότυπους ιατρικούς χώρους, εξηγώντας ότι η Affidea Δάφνης επενδύει διαρκώς σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που διασφαλίζει την ασφάλεια και την εγκυρότητα των εξετάσεων, ενώ σημείωσε ότι το ιατρικό και τεχνικό προσωπικό διακρίνεται για την επιστημονική κατάρτιση και πείρα του.