Υδρόγειος Ασφαλιστική: Δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων, στοχευμένα βήματα

3246

Έναν από τους από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους αποτελεί η Υδρόγειος, η οποία, όπως πληροφορούμεθα, ολοκλήρωσε μέσα στο 2010 ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων. Το πρόγραμμα αυτό διαμορφώνει την αξία των επενδύσεων της εταιρείας στα €157 εκατ. (30/9/2010) και την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων, σε επενδύσεις, εταιρειών αμιγώς γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα. Η εκτίμηση για το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2010 είναι ότι η αξία αυτή θα ανέλθει στα €162 εκατ., μία αύξηση της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2009 και 100% σε σχέση με το 2006.
Τα μεγέθη αυτά αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο της συνεχούς ανοδικής πορείας και οικονομικής ευρωστίας της εταιρείας. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Υδρογείου απαρτίζεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, από ακίνητα και τίτλους, όπως προθεσμιακές καταθέσεις και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Αυτό κατατάσσει την εταιρεία μεταξύ των τριών ασφαλιστικών εταιρειών (όλων των κλάδων) με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε ακίνητα. Μάλιστα, έχει εστιάσει τις επενδύσεις αυτές στην περιφέρεια, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, τις τοπικές αγορές και δημιουργώντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Με πιο πρόσφατες προσθήκες τα δύο νέα κτήρια γραφείων της Τρίπολης και της Κορίνθου, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μέσα στο 2010, η εταιρεία διαθέτει σήμερα 20 ιδιόκτητα κτήρια και γραφεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συνολικής εμπορικής αξίας €77 εκατ. (30/9/2010).
Μια αμιγώς ιδιωτική ελληνική εταιρεία –για ό,τι στις μέρες μας μπορεί να σημαίνει αυτό–, με όραμα και ισχυρή παρουσία 38 και πλέον χρόνων στην ελληνική αγορά, η Υδρόγειος κατέχει περίοπτη θέση στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών, αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο τα μεγέθη της, με το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγικής της δραστηριότητας να προέρχεται από την περιφέρεια, ως αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής της Διοίκησής της. Τα τελευταία 7 χρόνια έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, με την ίδρυση της θυγατρικής «Υδρόγειος Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου». Το σύνολο της παραγωγής του Ομίλου (Ελλάδα & Κύπρος) κατά την τελευταία οικονομική χρήση (2009) ανήλθε στα €150 εκατ. 
Η Υδρόγειος σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 500.000 πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, ένας αριθμός που συνεχώς διευρύνεται, ενώ οι 2.200 συνεργάτες της, αναπόσπαστο κομμάτι της διαχρονικής της επιτυχίας, συνδέονται μαζί της με μία μακροχρόνια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και υποστήριξης. Το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ανέρχεται στα 249 άτομα. 
Με το ήθος, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα να βρίσκονται στην “καρδιά” της φιλοσοφίας και λειτουργίας της από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της ως σήμερα, η Υδρόγειος προχωρά σταθερά στην επίτευξη ακόμη υψηλότερων στόχων, μέσα από την εκπλήρωση του οράματός της: να συνεχίσει να αποτελεί την «Ασφαλή Δύναμη», έναν υψηλού κύρους και αξιοπιστίας ασφαλιστικό οργανισμό, πρωταγωνιστή στον κλάδο της, με ανθρώπινο ωστόσο πρόσωπο σε όλες του τις εκφάνσεις.

Προηγούμενο άρθροAllianz Ελλάδος: Μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των συντάξεων
Επόμενο άρθρο“ΟΜΙΚΡΟΝ”-Μεσίτες Ασφαλίσεων – Κωνσταντίνος Καραμπέτσος και Έλσα Θωμαδάκη (Δεκέμβριος 2010)