Δημήτρης Δημόπουλος, Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής εγγυάται:

534
Στήριξη με ανακεφαλαιοποίηση και Ανάπτυξη με κανόνες.

Συνεπικουρούμενος από ένα διοικητικό συμβούλιο που το απαρτίζουν στελέχη εξειδικευμένα και καταξιωμένα στους χώρους ευθύνης τους, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Δημόπουλος, εμφανίζεται και δηλώνει αισιόδοξος για τη διατήρηση της στέρεας χρηματοοικονομικής βάσης της Εταιρείας.
Χαιρετίζει με έμφαση και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός της συμμετοχής στην προσπάθεια του μετόχου, των εργαζομένων, οι οποίοι, θυσιάζοντας προσωπικά τους συμφέροντα και δικαιώματα, υπερψήφισαν και υπέγραψαν νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση.

Η στήριξη του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην Εθνική Ασφαλιστική είναι δεσμευτική, κατά ρητή δήλωση του κ. Δημόπουλου, και αφορά την ανακεφαλαιοποίηση της Εταιρείας. ανακεφαλαιοποίηση, που αποκαθιστά τη σημαντική απομείωση των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ασφαλιστικής ως εκ της συμμετοχής της στο PSI και εξασφαλίζει την, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, αναγκαία ισορροπία.

Όχι μόνον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και δράσεις που η υλοποίησή τους έχει ήδη εκκινήσει, εγγυώνται ότι η ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η Εθνική Ασφαλιστική, προσβλέπει και επιδιώκει την ενδυνάμωσή της. Ενδυνάμωση, με δράσεις για αύξηση των κεφαλαίων και των εργασιών, με τη στήριξη της Τράπεζας, και στόχο τη βιώσιμη κερδοφόρο ανάπτυξη.
Ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, με το κύρος που αντλεί από τη μάχιμη παρουσία του επί σαράντα χρόνια στην Εθνική Τράπεζα, εξακολουθεί να αφουγκράζεται την αγορά και να υπηρετεί τους κανόνες της ανταγωνιστικότητας και του ελέγχου του κόστους στη λειτουργία της επιχείρησης.
Διαπνεόμενος από τα ανωτέρω, εστιάζει στη διαχείριση των ανθρώπων με κανόνες συμπεριφοράς, έμφαση στην εξειδίκευση και σαφείς προοπτικές εργασιακής ανέλιξης και εξέλιξης σε όλους τους τομείς της Εταιρείας.
Εγγυάται –και αυτό είναι ίσως πολύ σημαντικό– ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει και τη δυνατότητα αλλά και τη διάθεση να εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της, προκειμένου η ποιότητα του στελεχιακού της δυναμικού να είναι πάντοτε ανάλογη της κορυφαίας και ηγετικής θέσης που η Εταιρεία κατέχει στην αγορά.
Ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Δημόπουλος, δεν εργάζεται για τη διατήρηση αλλά για την ενίσχυση της Εθνικής Ασφαλιστικής και των ανθρώπων της. 
Σηματοδοτεί, έτσι, μια διττά εθνική προσπάθεια, για την κατάληξη της οποίας μόνο συμμάχους πρέπει να συναντά.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Προηγούμενο άρθροΟκτώβριος 2012: Με τους αισιόδοξους…
Επόμενο άρθροΑνδρέας Βασιλείου:«Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όσο νομίζουμε»