«Ξένιος Δίας»: Ασφάλιση ασθενείας για Οικονομικούς Μετανάστες από την ΑΤΕ Ασφαλιστική

438

Στο πλαίσιο του Ν.4251/2014, η ΑΤΕ Ασφαλιστική σχεδίασε και διαθέτει από τις 19/1/2015 το Πρόγραμμα Κλάδου Προσωπικού Ατυχήματος «Ξένιος Δίας», με το οποίο παρέχεται πλήρης ασφάλιση ασθενείας σε πολίτες τρίτων χωρών που αιτούνται χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής.

Το Πρόγραμμα «Ξένιος Δίας» της ΑΤΕ Ασφαλιστικής διακρίνεται για την υψηλή τυποποίηση και την ευκολία διαχείρισης που παρέχει στους Ασφαλιστικούς Συμβούλους:

  • Απευθύνεται, αποκλειστικά σε πολίτες τρίτων χωρών, ηλικίας 3 μηνών ως και 65 ετών,
  • εντάσσεται στον Κλάδο Προσωπικού Ατυχήματος,
  • είναι ετησίως ανανεούμενο,
  • υποστηρίζεται από Ηλεκτρονική Αίτηση, ενώ
  • παρέχει δυνατότητα Άμεσης Εξόφλησης και Έκδοσης Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου, σε πραγματικό χρόνο.

Ασφαλιστικές Καλύψεις Προγράμματος «Ξένιος Δίας»

Αναφορικά με τις ασφαλιστικές του καλύψεις το Πρόγραμμα «Ξένιος Δίας» της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, παρέχει:

  1. Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από Ατύχημα. Καταβάλλεται στον Ασφαλισμένο ποσό €15.000,00.
  2. Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από Ατύχημα. Καταβάλλεται στον Ασφαλισμένο ποσοστό (%) ποσού €15.000,00, βάσει αντίστοιχου πίνακα που περιέχεται στους Γενικούς Όρους ασφάλισης του Προγράμματος.
  3. Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες από Ατύχημα ή Ασθένεια. Το ύψος των καλυπτόμενων παροχών ανέρχεται σε ποσό €1.500,00 ετησίως, με συμμετοχή του ασφαλιζόμενου 20%.
  4. Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη. Το ανώτατο ύψος των καλυπτόμενων παροχών ανέρχεται σε ποσό €10.000,00 ετησίως, με ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου. Καταβάλλεται στον Ασφαλισμένο το 80% των δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας, καθώς και τα έξοδα τροφής και δωματίου για νοσηλεία, με ανώτατη μέχρι και Β’ θέση (δίκλινο δωμάτιο). Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που, χρησιμοποιηθεί Δημόσιο Νοσοκομείο, ή τρίτος ασφαλιστικός φορέας καλύψει ύψος εξόδων μεγαλύτερο ή ίσο του 20%, τότε μηδενίζεται το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου.
Προηγούμενο άρθροΤηλεματική και Πρόληψη Ατυχημάτων
Επόμενο άρθροInteramerican: Εγκαίνια των κεντρικών γραφείων της στη Θεσσαλονίκη