Ορίζων Ασφαλιστική: Εξαιρετική η επίδοσή της στα stress test για το Solvency II

227

Η Ορίζων Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Συντάξεων (E.I.O.P.A. 2014 Stress Test) που διεξήχθη το διάστημα από 25 Απριλίου 2014 έως 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Η άσκηση βασίστηκε στις απαιτήσεις του νέου κανονιστικού πλαισίου “Φερεγγυότητα ΙΙ” όπως έχουν διαμορφωθεί έως τις 30 Απριλίου 2014 και περιελάμβανε τα Εποπτικά μέτρα (Long Term Guarantees measures) που συμφωνήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 19 Νοεμβρίου 2013.

Πιο συγκεκριμένα ο Ορίζων συμμετείχε στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων –Core Stress Test– καθώς και στην άσκηση χαμηλών επιτοκίων  –Lowyield Interest Rate– της E.I.O.P.A.  (European Insurance and Occupational Pensions Authority).

Όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου της Ορίζων Ασφαλιστικής, η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο εξωτερικό σύμβουλο (KPMG), ο οποίος επικύρωσε τη χρήση των παραδοχών/υποδειγμάτων και επιβεβαίωσε τη ορθή εφαρμογή των μεθόδων της εταιρείας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα σε όλα τα σενάρια της άσκησης είναι εξαιρετικά για την Ορίζων Ασφαλιστική, αφού στο Βασικό Σενάριο:

  • Ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR coverage ratio) είναι 250%.
  • Ο δείκτης κάλυψης του ελάχιστου απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (MCR coverage ratio) είναι 244%.

Αντίστοιχα, στα σενάρια προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, επίσης, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, και πιο συγκεκριμένα:

  • Ο δείκτης κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR coverage ratio) στο πρώτο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (Stress 1 – Adverse 1) είναι 217%,
  • Ο δείκτης κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR coverage ratio) στο δεύτερο σενάριο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (Stress 2 – Adverse2) είναι 238%,
  • Ο δείκτης κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR coverage ratio) στο πρώτο σενάριο χαμηλών επιτοκίων  (Lowyield Scenario 1) είναι 250%,
  • Ο δείκτης κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR coverage ratio) στο δεύτερο σενάριο χαμηλών επιτοκίων  (Lowyield Scenario 2) είναι 248%.

Η εταιρεία, παρά το σφοδρό ανταγωνισμό και ειδικά στον κλάδο αυτοκινήτου, είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site της εταιρείας www.orizonins.gr στην ενότητα οικονομικά στοιχεία.

Στη φωτ. ο Δ/νων Σύμβουλος της Ορίζων Ασφαλιστικής, κ. Θεόδωρος Αχής.

Προηγούμενο άρθροΕιδικά πακέτα σχολικών και αθλητικών check up από το ΙΑΣΩ Παίδων
Επόμενο άρθροΣυμβουλές για τις πλημμύρες από την Interamerican